< Tillbaka

Koenigsegg fick medalj i dag!

Publicerad: 23 Maj 2022
Biltillverkaren Christian von Koenigsegg och hans Koenigsegg Automotive fick en av årets näringslivsmedaljer i dag på Riddarhuset av H.K.H prins Carl Philip.

Sju medaljer delas ut totalt sett till personer som drivit framgångsrika företag inom en nischad bransch. Medaljerna delades ut vid Patriotiska Sällskapets årshögtid i dag den 23 maj.

Christian von Koenigsegg fick medaljen för sitt framgångsrika företagande inom ett smalt segment.

Tillverkningen ligger fortfarande i Ängelholm, men har i dag 500 anställda och omsätter 600 miljoner kronor. 

– För att i ett smalt segment av bilindustrin ha förverkligat drömmen om en sportbil med hög kvalitet, så lyder motiveringen, säger Kjell Blückert, Kungl. Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare.

Koenigsegg har tidigare prisats för design, teknik, affärsutveckling. Under 2017 satte Koenigsegg fem världshastighets- och accelerationsrekord som fortfarande står sig. Och nu en riktig kunglig medalj.

– Smickrande och hedrande, och något jag inte trodde skulle hända när jag satte igång, säger medaljören Christian von Koenigsegg. Så länge jag kan komma ihåg har jag velat bygga sportbilar. Jag och företaget är verkligen ett levande exempel på att man kan göra lite vad som helst bara man brinner för det.

Övriga mottagare av Näringslivsmedaljen var representanter från Svenska bio, C Hallströms Verkstäder, Uppsala Nya Auktionskammare, Triumf Glass, Mini Rodini och Apotea.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan