Koenigsegg bygger högteknologisk anläggning i Ängelholm

Publicerad: 8 Feb 2022
Koenigsegg visar nu bilder på hur den nya produktionsanläggningen i Ängelholm kommer att se ut. Fordonsproffs kan konstatera att det blir ett eldorado för sportbilsfantaster.

Ni som lyssnat på Bilverkstadspodden i somras har redan kunnat höra lite om Koenigseggs planer om en ny anläggning intill den nuvarande vid flygplatsen i Ängelholm.

I planerna ingår en ny produktionsanläggning med en högteknologisk produktionslina, en lounge för kunder, kontor, lokaler för event och showroom och plats för reservdelar. Utvidgningen uppgår till över 30 000 kvadratmeter, förutom de 11 000 kvadratmeter som redan finns i Ängelholm, 

Anläggningen kommer byggas intill den nuvarande byggnaden.

Utanför anläggningen planerar Koenigsegg att bygga en bana för att kunna utföra ”pre delivery testing” på plats inför leveranser av bilar och även utveckling av ny teknik och prototyper. 

Förutom de här imponerande planerna satsar Koenigsegg även på sina anställa med en park med utomhusgym, en terrass där personalen kan sitta och äta och mötesplatser under träden för utomhusmöten under varmare månader. I planerna ingår också installation av solpaneler för att minska utsläppen av CO2. 

För att kunna fylla anläggningarna med personal ska Koenigsegg nu börja rekrytera 100 tekniker och 150 anställda före slutet av 2023. 

– När vi ser tillbaka på var vi började för 27 år sedan är det otroligt att tänka på den resa vi har varit med på. Vår expansion är en markering av vår tidigare och framtida relevans där vi är inriktade på att leverera avancerad mobilitetsteknik och vår ultimata produktionsportfölj med prestanda, säger Christian von Koenigsegg, vd och ägare av Koenigsegg.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners