< Tillbaka

Anders Nilsson, försäljningsdirektör på KG Knutsson. Foto: KG Knutsson

KGK: Så här fungerar Autopartner

Publicerad: 3 Okt 2023
KG Knutsson håller nu på att lansera det europeiska verkstadskonceptet Autopartner i Sverige. Här förklarar de hur konceptet fungerar.

Vi bad Anders Nilsson, försäljningsdirektör på KGK, berätta lite mer om hur Autopartner fungerar.

Vilka är de väsentliga skillnaderna för en verkstad som väljer att jobba med konceptet Autopartner istället för KGK:s eget verkstadskoncept Autoexperten?

– Autopartner tillhandahåller ett partnerskap med fokus på verkstadsrelaterade tjänster och produkter och riktar sig till verkstäder som inte vill eller kan vara med i bilverkstadskonceptet Autoexperten. En Autopartner-verkstad väljer vilka tjänster och lösningar man vill ta del av från KGK.

– Autoexperten Bilverkstad är ett verkstadskoncept med en aktiv marknadsbearbetning, inkluderade paketlösningar och tjänster, personligstöttning och tydliga krav och motkrav för anslutna verkstäder.
 

"En Autopartner-verkstad väljer vilka tjänster
och lösningar man vill ta del av från KGK"

 

Ställs det några krav på att en verkstad som vill jobba med Autopartner-konceptet ska certifiera sig som Godkänd Bilverkstad (GBV)?

– Nej det är inget krav på GBV-godkännande men alla verkstäder som är anslutna till partnersamarbetet Autopartner kan ta del av den hjälp och de lösningar som KGK har för att bli certifierad enligt GBV.

Ställs det några krav på att en verkstad som vill jobba med Autopartner-konceptet eller Autoexperten ska certifiera sig för SERMI?

– För verkstäder anslutna till Autopartner finns det inget krav på certifiering för SERMI men även här kan verkstaden ta del av de system och löningar som KGK har för detta.

– För verkstäder anslutna till verkstadskonceptet Autoexperten Bilverkstad är det sedan länge ett krav att man är godkänd enligt GBV och det kommer att vara krav på certifiering för SERMI. Autoexperten Bilverkstad-anslutna verkstäder erhåller också aktivt den hjälp, support och stöttning som de behöver för att arbeta enligt GBV eller SERMI och har naturligtvis tillgång till alla system och lösningar som KGK har till exempel paraplycertifiering för GBV.

LÄS ÄVEN: Här är KGK:s nya verkstadskoncept

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

UNDER: Logotypen för det i Sverige nya verkstadskonceptet Autopartner.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan