< Tillbaka

En av Laitis butiker. Foto: Laitis

KGK-ägd kedja i norr satsar

Publicerad: 1 Feb 2023
De startade sin första butik 1962, ägs av KG Knutsson och är idag en av deras största kunder. Nu går KGK in som fastighetsägare när den Luleå-baserade bildelskedjan bygger nya butiker och gör en nyetablering.

Bildelskedjan Laitis har idag åtta Autoexperten-anslutna butiker – i Boden, Gällivare, Kiruna, Luleå, Pajala, Piteå, Skellefteå och Umeå – och i vår öppnar man en helt ny butik i Örnsköldsvik. Dessutom har butikerna vuxit ur sina lokaler på flera av orterna.

Därför satsar nu Laitis på större butiksyta i Kiruna, Piteå och Skellefteå. I denna satsning deltar även Laitis ägare KGK, via sitt dotterbolag KGK Fastigheter som går in och tar över som fastighetsägare av butikerna i de tre städerna:

I Piteå har KGK Fastigheter redan köpt huset där Laitis har sin butik och planen är att utveckla och utöka butikslokalen. I Kiruna bygger KGK Fastigheter just nu en ny lokal åt Laitis och i Skellefteå är man på väg att köpa en tomt där en ny butikslokal sedan ska byggas åt Laitis. Planerad öppning för den nya butiken i Kiruna är i höst och för nya butiken i Skellefteå hösten 2024.

Laitis och KGK Fastigheter har även planer på att utveckla butiksverksamheten ytterligare. Det man tänker sig är att kunna inhysa exempelvis en egen serviceverkstad för att reparera till exempel svetsmaskiner och andra verktyg till kunderna. Man vill även kunna erbjuda utbildning i lokalerna.

FAKTA Laitis

Omsatte drygt 286 miljoner kronor 2021 och har idag cirka 100 anställda och åtta butiker. Ansluten till Autoexperten sedan 1996 och ägs av KG Knutsson sedan 2020. Butikerna drivs dock i egna bolag och under eget namn.

Laitis butiker har ett brett sortiment av produkter till industrin, fordonsverkstäder, bensinstationer och privatpersoner – allt från bildelar och motorsportprodukter till industriförnödenheter, verktyg, friluftsliv samt produkter till hus och trädgård.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan