< Tillbaka

Intresset för SERMI väcktes på havet

Publicerad: 4 Jun 2022
När Verkstadspartner bjöd in sina grossverkstäder på Bilias konferens fick SFVF möjlighet att hålla en presentation med fokus på SERMI, ett ämne som väckte många frågor.

Det var på en färja på havet utanför Åland som SFVF:s styrelseordförande Bo Ericsson fick möjlighet att prata inför verkstadsägare på Bilias konferens. 

– SERMI var nästan helt okänt för många av verkstadsägarna. Trots all information kvarstår det en stor grupp som inte är anslutna till en branschförening och som går miste om den viktiga informationen, säger Bo Ericsson.

På resan deltog även föreläsare från bland andra Bosch, Atoy och Continental, något som är positivt för att främja en än större spridning av informationen om SERMI.

Branschstandarden om elfordon och arbetet som pågår om steg två, som handlar om skadade elfordon, var också en viktig fråga som diskuterades. 

– Frågorna var många både när det gäller SERMI, men även om utbildning, konsekvenser vid olyckor, arbetsgivaransvar och arbete samt utbildningsnivåer för arbete på elfordon, säger Bo Ericsson. 

Enligt Ericsson uttryckte flera verkstäder önskan om att redan bli certifierade för SERMI, men de tvingas tyvärr vänta till kvartal tre i höst. 

– Skälet till att man måste vänta är dels att grunden för lagstiftningen i SERMI håller på att förändras och hur lagstiftningen kommer se ut vet vi först senare i år, dels att kontrollföretagen (CAB) får sina ackrediteringar i höst av Swedac. Innan dess kan de inte certifiera några verkstäder, säger Bo Ericsson.

Fotnot: Mer information om SERMI återfins i EU-förordningen 2018/858

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan