< Tillbaka

Intresset för SERMI väcktes på havet

Publicerad: 4 Jun 2022
När Verkstadspartner bjöd in sina grossverkstäder på Bilias konferens fick SFVF möjlighet att hålla en presentation med fokus på SERMI, ett ämne som väckte många frågor.

Det var på en färja på havet utanför Åland som SFVF:s styrelseordförande Bo Ericsson fick möjlighet att prata inför verkstadsägare på Bilias konferens. 

– SERMI var nästan helt okänt för många av verkstadsägarna. Trots all information kvarstår det en stor grupp som inte är anslutna till en branschförening och som går miste om den viktiga informationen, säger Bo Ericsson.

På resan deltog även föreläsare från bland andra Bosch, Atoy och Continental, något som är positivt för att främja en än större spridning av informationen om SERMI.

Branschstandarden om elfordon och arbetet som pågår om steg två, som handlar om skadade elfordon, var också en viktig fråga som diskuterades. 

– Frågorna var många både när det gäller SERMI, men även om utbildning, konsekvenser vid olyckor, arbetsgivaransvar och arbete samt utbildningsnivåer för arbete på elfordon, säger Bo Ericsson. 

Enligt Ericsson uttryckte flera verkstäder önskan om att redan bli certifierade för SERMI, men de tvingas tyvärr vänta till kvartal tre i höst. 

– Skälet till att man måste vänta är dels att grunden för lagstiftningen i SERMI håller på att förändras och hur lagstiftningen kommer se ut vet vi först senare i år, dels att kontrollföretagen (CAB) får sina ackrediteringar i höst av Swedac. Innan dess kan de inte certifiera några verkstäder, säger Bo Ericsson.

Fotnot: Mer information om SERMI återfins i EU-förordningen 2018/858

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

7 Dec, 2022, Extern artikel
BKT lanserar RIDEMAX FL 615
7 Dec, 2022, Extern artikel
Säkerheten i topp när svensken väljer tjänstebil
6 Dec, 2022, Extern artikel
Colmec lanserar nya hemsidor
5 Dec, 2022, Extern artikel
Dubbelt så många tjänstebilar i november
4 Dec, 2022, Extern artikel
Specialdäck viktiga för arbetet i stadsmiljö
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners