< Tillbaka

Åsa Sterling. Foto: Würth

Intervju med Würths nya Sverigechef

Publicerad: 25 Nov 2022
Vi bad Åsa Sterling som är nytillträdd vd för Würth i Sverige berätta lite om hur hon ser på sin nya arbetsplats, framtiden och lite om sig själv.

Efter 6 år på Würth tar du över som Sverigechef – vad var det som lockade dig till Würth från början?

– Jag lockades till Würth av två anledningar; dels på grund av den roll som utannonserades som regionchef i Göteborg och de utmaningar som detta innebar och dels på grund av Würth som bolag. Det är ett stort framgångsrikt bolag med många utvecklingsmöjligheter för individen.

Som ny Sverigechef – vad ser du som högst prioriterade frågorna att ta tag i framöver? Och vad ser du som Würth Sveriges största utmaningar just nu?

– De prioriterade frågorna att ta tag i är för egen del att skapa mig en djupare förståelse för hela bolaget, alla divisioner och alla avdelningar för att kunna sätta agendan för kommande år. Vår största utmaning framåt är att fortsätta den tillväxtresa som vi har skapat senaste åren och göra det hållbart. Vi ska även komma igång ordentligt med vår digitala resa och våra digitala ORSY.

Vad tror du ligger bakom Würths framgångar och starka position i Sverige idag?

– Alla medarbetare på Würth, utan tvekan. Det finns en fantastisk kultur och en väldigt stark vilja att växa och en stor kompetens. Tillsammans har vi alla på Würth skapat denna framgång.

I tider då många fokuserar på näthandel så hör Würth till dem som öppnar nya fysiska butiker – vilken är bakgrunden till detta?

– Butikerna är en viktig del i vår service mot våra kunder och vi kommer fortsätta att investera i detta och vi satsar likväl väldigt mycket på vår näthandel, allt som en del i ett multikanaltänk.

Har du något eget motorintresse – hur ser det ut?

– Jag uppskattar motorsport på många sätt. Mitt eget intresse ligger främst i motorcyklar, där jag själv har en Honda Hornet som jag gärna tar till kontoret när vädret tillåter.

LÄS ÄVEN: Hon blir Würths nya Sverigechef

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan