< Tillbaka

Michael Bergvall, SFVF.

Intervju med Michael Bergvall, SFVF

Publicerad: 13 Dec 2022
Han har jobbat med allt från oljor till verkstadskedjor och har musiken i blodet. Vi bad SFVF:s nye servicemarknadsansvarige berätta lite om sin nya roll och sig själv.

Michael Bergvall, du har jobbat ganska länge i branschen vid det här laget – hur länge och vad har du pysslat med?

– Det har hunnit bli 27 år i fordonsbranschen. Jag har besökt tusentals fordonsverkstäder genom åren, i olika roller som exempelvis försäljningschef, vd och KAM. Men allt startade med en säljroll på Würth och därefter vidare till Castrol. Sedan rullade det bara på. Jag har jobbat med både tunga och lätta sidan – däck, fälg, smörjmedel med mera. Även påbyggandssidan var aktuell under en period, då för Norsk Hydro i Sverige och Norge.

Vilket var ditt senaste jobb innan du kom till SFVF?

– Min förra anställning var på Meca. Men jag var även inblandad en del vid uppstarten av SFVF, 2013–14, då jag jobbade med medlemsrekrytering.

Vilka branschfrågor brinner du lite extra för?

– Jag gillar att jobba med eftermarknadsfrågor och verkstädernas rätt till att konkurrera på rättvisa och lika villkor.

Vad ser du som viktiga mål med ditt jobb på SFVF?

– Att jobba för att hitta nycklarna som gör våra medlemmar nöjda och att föreningen blir till nytta för våra medlemmars verksamheter. Att aktivt söka nya infallsvinklar som kan skapa bättre förutsättningar för den fria marknaden är ett ständigt pågående arbete. Våra medlemmar är vår uppdragsgivare och kravställare och det är alltid med medlemsnytta i fokus arbetet ska bedrivas.

Vilka ser du som de främsta utmaningarna för SFVF och branschen just nu?

– Det är dels att skapa ett större intresse för att söka sig till fordonsbranschen då vi saknar tusentals fordonstekniker. Att skapa förutsättningar så att fler kvinnor, yngre tjejer och killar intresserar sig för branschen är också viktigt. Sermi-förberedelserna och arbetet som görs runt Data Act är ett arbete som bedrivs intensivt och är också oerhört viktigt.

Vad gör du på din fritid?

– Den fritid jag har ägnar jag främst åt att försöka vara en bra make, pappa och husse. Jag försöker skriva så mycket jag kan både låttexter och böcker. Jag har försökt få klart åtminstone en bok i typ sex år nu. Om jag hinner så spelar jag också gitarr och gymmar. Jag kör en gammal Harley och en ännu äldre båt – en Saga 27:a. Hade jag haft möjlighet och tiden så hade jag också lagt mer tid åt att stötta och verka i organisationer som stöttar både socialt utslagna och stödorganisationer som barncancerfonden. Jag gör vad jag kan för att stötta ideella organisationer som värnar om barn och kvinnor som far illa, det är en hjärtefråga för mig.

LÄS ÄVEN: Michael Bergvall har ny roll på SFVF

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan