Ingen brandrisk om man följer instruktionerna

Publicerad: 19 Okt 2021
Det pågår en diskussion i branschen om brandrisken när verkstäder lyfter upp bilen på lyften för reparation eller service. Visst finns det en risk med elbilar, men så länge man följer reglerna är hanteringen av elbilar inte farligare än med fossildrivna bilar. Brandmannen Tommy Carnebo och SFVF:s vd Claes Åström ger ändå lite tips.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tidigare gjort undersökningar kring brandrisken för elbilar jämfört med bilar med förbränningsmotorer. Enligt deras sammanställning är det inte fler el- och hybridbilar som börjar brinna jämfört med fossildrivna bilar, även om myndigheten poängterade att bilägare ska vara noga med att använda säkra installationer vid laddning av elbilen.

Den diskussion som förts de senaste dagarna bör ses mer som en varning. Enligt Fordonsproffs finns det inga kartlagda bränder på elbilar i verkstäder på grund av felaktig hantering vid lyften.

– Så länge man följer de råd och anvisningar som biltillverkarna gett kring bilen ska det inte vara något problem, säger Ulf Bergholm, olycksutredare på MSB.

Nu i däckskiftartider aktualiseras förstås frågan när många bilar lyfts upp på lyften och SFVF manar till extra försiktighet.

– Alla verkstäder har information från biltillverkarna om säkra lyftpunkter och så länge man håller sig till instruktionerna är det inte svårare att lyfta en elbil än en vanlig fossildriven bil, säger Michael Bergvall, SFVF.

Fordonsproffs ringde upp brandmannen Tommy Carnebo och frågade vilken skillnad som verkstäderna kan komma att uppleva med elbilar jämfört med fossildrivna bilar.

– Det är en ganska stor skillnad jämfört med en normal fossilbil som verkstäderna är vana vid. De vet hur man kan lyfta en fossilbil, men på en elbil är hela batteriet ömtåligt. Sätter man lyftpunkterna på själva batteriet och lyfter kan du skada batteriets hölje. Har du otur kan du ha hamnat på en del som är oskyddad och penetrera batteriets hölje, trycka ihop batteriet och utlösa en termisk rusning vilket i värsta fall kan leda till en brand, säger Tommy Carnebo.

Vad bör man tänka på som verkstad när man hanterar elbilar vid lyften?

– Det är viktigt att man är säker på var lyftpunkterna finns på fordonet. För hybrider är det ofta inte några problem eftersom det batteriet ofta är placerat runt bakre lyftaxeln, men just nu pågår ett race mellan bilproducenterna att tillverka det största batteriet och då kan de gå längre ut mot tröskellådan där lyftpunkterna finns. Lyfter du fel kan du, om du har otur, skada ett batteri.

Kan du ge några andra tips?

– Jag vill rekommendera verkstäderna,  när ni ändå har bilen upplyft högt upp, titta igenom batteriet för bilägaren. Ser du märken eller skador på batterihöljet – berätta för kunden! Det hade hjälpt mycket.

– Åter igen – vi måste lära oss handskas med bilarna. Det är ny teknik och det kommer bli bra i framtiden, men fram till dess måste vi lösa utmaningarna, säger Tommy Carnebo, som snart byter jobb från Södertörns brandförsvar till Dafo Vehicle som just jobbar med säkerhetslösningar för att förebygga och släcka bränder i fordon.

SFVF:s vd Claes Åström rekommenderar att kunderna vänder sig till en godkänd bilverkstad, en benämning som tydliggör en kvalitetsstandard i fordonsbranschen.

– Det är en trygghet som säkerställer att vi tar hand om din bil på rätt sätt. Om du anlitar en godkänd bilverkstad så vet vi var man får lyfta din bil och du undviker eventuella risker som kan uppstå. Att få hjulen dragna med rätt moment är en självklarhet, säger Claes Åström.

(Bild nedan Tommy Carnebo, bild ovan Claes Åström)

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser