Information från SFVF angående tidsstudien ytrikta

Publicerad: 24 Okt 2021
Inom kort kommer CAB att införa helt nya rikttider i Cabas baserat på en nyligen genomförd tidsstudie ytrikta. Från SFVFs sida vill vi betona att varken SFVF, MRF eller BIL Sweden står bakom denna studie eller att den skall införas i Cabas-systemet.

Orsaken till att våra organisationer inte står bakom studien är att CAB i sitt studiearbete inte har säkerställt att det studerade arbetet har haft rätt kvalitet, följt biltillverkarnas anvisningar eller använt rätt skyddsutrustning i enlighet med arbetsmiljökrav.

CAB hänvisar till att man har gjort en representativ studie men tar inte något ansvar för det arbete som man har studerat. Det CAB tar ansvar för är att själva tidsstudien är korrekt utförd och att resultatet är statistiskt säkerställt.

Våra tre organisationer är medvetna om att det finns kvalitetsbrister ute hos många verkstäder och det även hos studerade verkstäder. Därför blir det extra viktigt att säkerställa att verkstäder som accepterar att bli tidsstuderade är medvetna om vilka krav och ansvar som åvilar verkstaden. Krav såsom fackmässighet, följande av biltillverkarnas anvisningar samt följande av arbetsmiljökrav och lagar. Skulle detta inte säkerställas är stor risk att tider som studeras och sen kommer in i Cabas baseras på en ej korrekt utförd reparation.

Vi som organisationer har sedan en längre tid jobbat med kvalitetsledningssystemet Kvalitetssäkrad skadeverkstad just i syfte att minska kvalitetsbrister. Införandet av tider som inte säkerställer en korrekt utförd reparation riskerar att motverka en kvalitetshöjning.

/SFVF

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2021, Extern artikel
TYA söker kursledare för Däckskolan
2 Dec, 2021, Extern artikel
Nyregistrerade personbilar minskade med 19 procent
2 Dec, 2021, Extern artikel
Ny L-5 dimension i BKT Earthmax SR 51
1 Dec, 2021, Extern artikel
Ny däckskanner från Sun
1 Dec, 2021, Extern artikel
Maravge Dursun till Gripen Wheels
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
3 Nov, 2021, Extern artikel
Volkswagen ID.5 officiell
25 Okt, 2021, Extern artikel
Sveriges snyggaste bil 2021
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
3 Dec, 2021
Kostnadsfritt webbinarium 3 dec om CAB
online, Webbinarium om CAB:s tidsstudie ytrika vars tidsstudie SFVF, MRF och Bil Sweden inte ställer sig bakom.
7 Dec, 2021
Arbetsmiljö för chefer, HR och skyddsombud - ett seminarium om Arbetsmiljö.
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
24 Dec, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser