Stefan Jeppsson

Hur man inte bara överlever utan också utvecklar sin verksamhet

Publicerad: 19 Aug 2020
Fordonsproffs gjorde nedslag hos Stefan Jeppson som äger Jeppssons Bil & Traktor i Borrby. Bland det första vi ville har reda på var hur det går att driva en verkstad i Corona-tider, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Stefan Jeppsson som äger verkstaden berättar att han var väldigt orolig i början eftersom media hade skrämt upp alla i vår bransch och även i andra branscher.

Så fort vi införde hämta-lämna service samtidigt som kunder förstod att de kunde få låna en ersättningsbil började hjulen snurra igen. Det har inte varit lätt att tjäna pengar men vi har kunnat göra ett litet plusresultat i verkstaden så här långt. Ett problem som uppstod i dessa Covid-19-tider var att många kunder ville gå in på verkstaden för att diskutera med teknikern eller vänta inne på verkstaden på att bilen skulle bli klar. Det gillas inte av oss i dessa tider. Respekten för oss som arbetar här och dagligen träffar många kunder är inte alltid den högsta, säger Stefan Jeppsson.

Stefan Jeppssons far startade Jeppssons Bil & Traktor 1955. Då var verkstaden lejdverkstad för Ford, och det var man ända fram till 2001. Därefter gick Jeppssons över till att bli MECA verkstad. Idag är man fem anställda som arbetar hos Jeppssons. För att utveckla sin verksamhet har Jeppssons startat däckhotell, köpt bensinstationen som ligger i grannfastigheten och öppnat en biltvätt. Försäljningen av bränsle har nästan fördubblats i år, säger Stefan Jeppsson. Biltvätten går också utmärkt och den drar kunder till oss, säger Stefan Jeppsson. Eftersom Jeppssons Bil & Traktor kan tillhanda hålla verkstadstjänster, däckservice, däckhotell, bränsle och biltvätt har dom blivit lite av ett nav i Borrby. Detta skapar synergieffekter, säger Stefan Jeppsson.

Stefan Jeppsson passar på att berömma SFVF för att vi driver verkstadsfrågor och står bakom våra medlemmar. Stefan Jeppsson menar att medlemmarna kan känna sig trygga med att SFVF är kunniga och involverade i allt som rör verkstadsbranschen. - Vi är väldigt nöjda med att SFVF driver våra frågor så det blir konkurrens på lika villkor, om det blir en konflikt kan vi alltid ringa eller maila och då få stöd och hjälp.

Fordonsproffs och SFVF tackar för att vi fick besöka och prata med Stefan Jeppsson, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser