< Tillbaka

Skärmdump på tidningens Autoevolutions artikel om Hertz elbilsfiasko i norra USA.

Hertz elbilssatsning som blivit ett fiasko

Publicerad: 26 Jan 2023
De lanserade en storsatsning på elbilar, men nu står mängder av deras inköpta Tesla Model 3 och Model Y outhyrda.

2021 gick Hertz ut med sin satsning på elbilar, där 100000 Tesla-bilar skulle köpas in till den multinationella biluthyrningsgigantens hyrbilsflottor. Men satsningen har inte fallit väl ut på flera av Hertz uthyrningsanläggningar i norra USA. Det rapporterar flera amerikanska branschmedier.

På bilder som sprids på sociala medier syns mängder av Tesla Model 3 och Model Y stå och damma på Hertz uthyrningsanläggningar ibland annat Boston och Chicago.

Både Chicago och Boston har vintertid ett klimat som liknar det i norra Sverige respektiva Mälardalen och många av Hertz elbilskunder där har överraskats av den kortare räckvidd vintertid som bilarna får.

Hertz har nyligen sänkt hyrpriserna för sina elbilar rejält på flera av sina nordliga anläggningar – än så länge utan nämnvärt resultat. Till exempel så kan man enligt amerikanska branschtidningen Autoevolution nu hyra en Tesla Model 3 på Hertz anläggning på Chicagos flygplats o´Hare för bara 72 US-dollar per dygn.

Autoevolution skriver i en artikel nyligen att Hertz uppenbarligen har en hel del att göra när det gäller att lära sina kunder om de egenskaper som är specifika för elbilar.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan