< Tillbaka

Helt självkörande bilar ska testas på New Yorks livliga gator

Publicerad: 16 Aug 2021
New York City är ökänt för sin överväldigande och intensiva trafik. Det är en utmanande körmiljö som blir än mer krävande om fordonet är obemannat. Mobileye, ett israeliskt företag som ägs av Intel, kommer nu börja testa sin autonoma fordonsteknik (AV) på de tätbefolkade gatorna, inklusive Manhattan-området.

Två Ford Fusion-bilar har anpassats och kommer skickas ut på gatorna, efter att deras testförare fått tillstånd att hålla händerna borta från bilratten. Företaget fokuserar på huvudteknik, automatiserad körning, avancerade förarassistanssystem och kartläggning.

Ungefär hälften av hushållen i New York City äger ingen bil, till skillnad från hur det ser ut i övriga områden i staten New York, och även i övervägande antal stater inom USA.

Gatorna med ett kollektivtrafiksystem beskrivs av företaget som "otroligt varierat, tungt trafikerat och mycket stressat. Dessutom är gatorna som bilarna kör på redan fullpackade med fotgängare, cyklister, bilar, taxibilar, food trucks, limousiner, lastbilar, utryckningsfordon och även med hästdragna vagnar."

New York är inte det enda stället där flottan kommer rullas ut. För närvarande testas autonom fordonsteknik i Detroit, München och i Israel. Nästa steg där bilflottan planeras att testas är i Tokyo, Shanghai och Paris. Varje plats innebär nya utmaningar. ”Vi strävar efter att finslipa vår teknik för självkörande fordon så att den verkligen kan fungera var som helst och överallt, genom att sätta vår självkörande plattform på prov i så varierade och krävande miljöer”, förklarar Mobileye.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners