< Tillbaka

Hedin utökar med verksamhet i Central- och Östeuropa

Publicerad: 20 Maj 2022
Den senaste veckan har Hedin Mobility Group meddelat flera stora förvärv, både i Finland och nu senast i Slovakien, Ungern och Tjeckien.

 

Det senaste köpet omfattar 17 återförsäljare i Central- och Östeuropa, vilket bedöms kunna skapa kommersiella synergier och ytterligare affärsmöjligheter. Hedin har därmed köpt alla aktierna i Motor-Car Group från österrikiska Wiesenthal Autohandels AG.

Motor-Car Group säljer både person- och lastbilar samt bussar med totalt 15 bilmärken (bland annat Hyundai, Volvo, Citroen, Opel, Fiat, Honda, Alfa Romeo, Jeep, MAN, Mercedes-Benz och Kia) och har totalt 17 anläggningar i Slovakien Ungern och Tjeckien. Hyundai och MAN är alltså nya märken för Hedin.

Motor-Car har drygt tusen anställda och uppges sälja runt 10 000 fordon per år. 

– Vi är mycket glada över att välkomna Motor-Car till Hedin Mobility Group. Motor-Cars breda utbud av märken – med Mercedes-Benz och Kia som kärnan – i kombination med dess lokala marknadsledarskap kommer att skapa betydande kommersiella synergier och affärsmöjligheter när vi expanderar vår verksamhet till Central- och Östeuropa. Vi ser också fram emot att lägga till Hyundai och MAN till vår växande varumärkesportfölj, säger Anders Hedin, ägare och VD, Hedin Mobility Group.

Tidigare i veckan meddelade Hedin Mobility Group att de förvärvat alla aktier i Veliekset Laakkonen Oy och Bavaria Laakkonen Oy i Finland och därmed fått in Skoda och Mazda i sin portfölj. Den finska koncernen uppges sälja 25 000 bilar om året. I köpet ingår förutom försäljningsverksamhet av nya bilar även verkstäder, försäljning av begagnade bilar, reservdelar, plåt- och lacktjänster. Laakkonen är en av Finlands största bilhandlare och representerar åtta märken: BMW, MINI, Skoda, Ford, Opel, Nissan, Subaru och Mazda. Hedin kommer lägga till Skoda och Mazda i portföljen.

Därmed finns Hedin representerat i alla nordiska länderna.

Hedin är därmed en av Europas största privata ÅF med numera över 30 märken. Förutom i Sverige finns de representerade i Norge, Belgien, Tyskland, Schweiz, Nederländerna plus de nya länderna Finland, Slovakien Ungern och Tjeckien.

maria.eriksson@sfvf.eu

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan