< Tillbaka

Till vänster - Bavarias nya anläggning som nu byggs i Skellefteå. Till höger - den nya fastigheten som ska byggas i Luleå och som ska rymma både en Bavaria- och en Porsche Center-anläggning.

Hedin Mobility Group satsar i norr

Publicerad: 19 Maj 2023
Med en helt ny Porsche-anläggning och en nysatsning på en av landets nordligaste försäljningsanläggningar för BMW gör Hedin-koncernen sin största satsning hittills i norra Sverige.

Investeringar och arbetskraft strömmar till Norrland i en omfattning vi inte sett sedan den stora vattenkraftsutbyggnaden började på 1950-talet. En stor del av industrisatsningarna är koncentrerade till Norrlandskusten och städerna Skellefteå, Piteå och Luleå och på Sveriges största bilhandelskoncern Hedin Mobility Group vill man vara med och ta del av tillväxten i norr.

I Skellefteå, där Hedin-koncernen redan har en Bavaria-anläggning, har man påbörjat bygget av en ny och nästan dubbelt så stor anläggning vid den södra infarten i Skellefteå. Den blir 2600 kvadratmeter stor och planeras öppna kring årsskiftet.

I Luleå gör Hedin Mobility Group en delvis nysatsning. I de de centrala delarna av staden ska en helt ny och 6200 kvadratmeter stor anläggning byggas. Bygget är en satsning som görs gemensam av Hedin-koncernens bolag Hedin Performace Cars och Bavaria.

Bavarias sektion ska omfatta 2800 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan, medan Hedin Performance Cars del – Porsche Center – blir ett 3400 kvadratmeter stort upplevelsecentrum för Porsche-entusiaster i hela norra Sverige.

Den nya anläggningen ska öppnas under 2024.

LÄS ÄVEN: Hedin-koncernen kliver in på ny marknad

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan