< Tillbaka

Hedin köper återförsäljare i Nederländerna

Publicerad: 14 Jun 2022
Hedin Mobility Group förvärvar fem Citroën- och DS-anläggningar i Nederländerna. Det meddelar Hedin Mobility Group i dag.

Det är den ledande nederländska bilåterförsäljaren Stern, som numera är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group, som träffat ett avtal med Wensink om fem återförsäljaranläggningar i norra delen av Nederländerna. Anläggningarna säljer Citroën och DS och sysselsätter 30 personer inom bilförsäljning, verkstad och bildelar. 

Därmed utökar Stern sin närvaro på den nederländska marknaden med ytterligare 38 miljoner euro per år i omsättning. Stern kommer dessutom börja sälja Citroën på sina andra anläggningar i Assen, Hoogeveen och Emmen.

– Vi är glada över att ha nått en överenskommelse om detta förvärv. Den norra filialen är ett värdefullt tillskott till vår återförsäljargrupp och vi välkomnar varmt bilmärkena Citroën och DS till vår portfölj. Wensink har skapat sig en bra marknadsposition i regionen och tillsammans med alla anställda kommer vi fortsätta att utveckla denna, säger Henrik van der Kwast, VD för Hedin Automotive B.V. 

– Med förvärvet av Wensinks anläggningar går vi in på en marknad med stor potential i norra Nederländerna samtidigt som det är strategiskt viktigt för vår Stellantis-representation i regionen, säger Anders Hedin, ägare och VD för Hedin Mobility Group.

Avtalet väntar på godkännande från konkurrensmyndigheterna och tillträdet ska ske i juli 2022.

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan