Hedin köper återförsäljare i Nederländerna

Publicerad: 14 Jun 2022
Hedin Mobility Group förvärvar fem Citroën- och DS-anläggningar i Nederländerna. Det meddelar Hedin Mobility Group i dag.

Det är den ledande nederländska bilåterförsäljaren Stern, som numera är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group, som träffat ett avtal med Wensink om fem återförsäljaranläggningar i norra delen av Nederländerna. Anläggningarna säljer Citroën och DS och sysselsätter 30 personer inom bilförsäljning, verkstad och bildelar. 

Därmed utökar Stern sin närvaro på den nederländska marknaden med ytterligare 38 miljoner euro per år i omsättning. Stern kommer dessutom börja sälja Citroën på sina andra anläggningar i Assen, Hoogeveen och Emmen.

– Vi är glada över att ha nått en överenskommelse om detta förvärv. Den norra filialen är ett värdefullt tillskott till vår återförsäljargrupp och vi välkomnar varmt bilmärkena Citroën och DS till vår portfölj. Wensink har skapat sig en bra marknadsposition i regionen och tillsammans med alla anställda kommer vi fortsätta att utveckla denna, säger Henrik van der Kwast, VD för Hedin Automotive B.V. 

– Med förvärvet av Wensinks anläggningar går vi in på en marknad med stor potential i norra Nederländerna samtidigt som det är strategiskt viktigt för vår Stellantis-representation i regionen, säger Anders Hedin, ägare och VD för Hedin Mobility Group.

Avtalet väntar på godkännande från konkurrensmyndigheterna och tillträdet ska ske i juli 2022.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners