< Tillbaka

Foto Hedin Group, CEO Hedin Automotive, Marcus Larsson

Hedin fortsätter att växa

Publicerad: 10 Aug 2021
Hedin Automotive fortsätter sin investering i Schweiz. För att påskynda vår internationella utveckling i en snabbt föränderlig bransch behöver vi effektivisera och utvinna stordriftsfördelar där det är möjligt, säger Hedin Automotives vd Marcus Larsson.

Hedin Automotives expanderade i Schweiz förra året genom förvärv av tre återförsäljare av BMW och Mini. Verksamheten i Schweiz kontrolleras från Norge och de schweiziska återförsäljarna ingår i norska Hedin Automotive som äger BMW-koncernen Bayern.

Nu har Hedin Automotive AG i Schweiz ingått avtal om att köpa CaroLack Galliker. Ambitionen är efter förvärvet få kontroll över vad som är ett strategiskt viktigt område i tjänsteutbudet, en ”one-stop-shop” för BMW- och Miniägare i Zürich, säger Marcus Larsson.

Marcus Larsson, som tillträdde som Hedin Automotives vd i januari, är tydlig med att förvärvet av CaroLack Galliker är en signal om att Hedin Automotives vill investera och expandera ytterligare i Schweiz. För att påskynda vår internationella utveckling i en snabbt föränderlig bransch behöver vi effektivisera och utvinna stordriftsfördelar där det är möjligt, säger Marcus Larsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
29 Nov, 2022, Extern artikel
BKT lanserar larvband i gummi
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners