< Tillbaka

Hedin blir importör och återförsäljare för Hongqi i Sverige

Publicerad: 12 Sep 2022
I dag meddelade Hedin Premium Car AB att de blir importör och återförsäljare för det kinesiska elbilsmärket Hongqi i Sverige.

Nyligen ingick Hedin Mobility Group och Hongqi ett partnerskap i Nederländerna, något som gav en första indikation på ett samarbete som skulle kunna utvecklas. Den svenska affären omfattar både försäljning av Hongqis elbilar och deras eftermarknadstjänster.

Först ut på marknaden är Hongqi E-HS9, en elektrisk 7-sitsig SUV, som redan lanserades i Norge i januari. Det juridiska svenska bolaget som blir importör är Hedin Premium Car AB, som är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group.

Under fjärde kvartalet i år kommer försäljningen sättas igång.

– Jag är glad över att ha tagit den första officiella leveransen av Hongqi E-HS9 i Sverige – en bil med mycket hög kvalitet och som är en fröjd att framföra. Det är mycket glädjande att vi utökar partnerskapet med Hongqi till att även omfatta vår ”hemmamarknad” Sverige. Detta samarbete stärker vår import- och distributionsverksamhet samt vårt erbjudande inom det växande segmentet för eldrivna premiumbilar. Med ett starkt varumärkesfokus kommer vi att sträva efter att leverera en kundupplevelse av högsta klass, säger Anders Hedin, ägare och VD, Hedin Mobility Group.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan