Hedin blir importör och återförsäljare för Hongqi i Sverige

Publicerad: 12 Sep 2022
I dag meddelade Hedin Premium Car AB att de blir importör och återförsäljare för det kinesiska elbilsmärket Hongqi i Sverige.

Nyligen ingick Hedin Mobility Group och Hongqi ett partnerskap i Nederländerna, något som gav en första indikation på ett samarbete som skulle kunna utvecklas. Den svenska affären omfattar både försäljning av Hongqis elbilar och deras eftermarknadstjänster.

Först ut på marknaden är Hongqi E-HS9, en elektrisk 7-sitsig SUV, som redan lanserades i Norge i januari. Det juridiska svenska bolaget som blir importör är Hedin Premium Car AB, som är ett dotterbolag till Hedin Mobility Group.

Under fjärde kvartalet i år kommer försäljningen sättas igång.

– Jag är glad över att ha tagit den första officiella leveransen av Hongqi E-HS9 i Sverige – en bil med mycket hög kvalitet och som är en fröjd att framföra. Det är mycket glädjande att vi utökar partnerskapet med Hongqi till att även omfatta vår ”hemmamarknad” Sverige. Detta samarbete stärker vår import- och distributionsverksamhet samt vårt erbjudande inom det växande segmentet för eldrivna premiumbilar. Med ett starkt varumärkesfokus kommer vi att sträva efter att leverera en kundupplevelse av högsta klass, säger Anders Hedin, ägare och VD, Hedin Mobility Group.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners