< Tillbaka

Överst t.v - luciatåget i Kristinehamn. underst t v - luciatåget i Enköping. Och t h - luciatåget i Arvidsjaur. Foto: Från SVT:s mediaspelare på SVT.se..

Här var några av alla motoriserade luciatåg

Publicerad: 15 Dec 2022
Vad hade Arvidsjaur, Enköping och Kristinehamn gemensamt den 13 december? De var några av många orter som på luciadagen bjöd på motorburna luciatåg av olika fordonsslag!

I nyhetsflödet från Sveriges Television under den 13 december hittade vi bland annat tre inslag om luciatåg av det udda och rullande slaget:

I Arvidsjaur i Lappland fortsatte traditionen där fordonsprogrammet vid ortens gymnasieskola ett motorburet – och tungt – luciatåg bestående av hjullastare och lastbilar

I Enköping ordnade kommunen för andra året i rad ett motorburet luciatåg – i år lett av en Fendt-traktor med luciaattribut på taket och där resten av tåget bestod av bilar och transportbilar i olika typer av luciarelaterad utsmyckning.

I Kristinehamn ordnades för första gången ett luciatåg bestående av ett antal A-traktorer utsmyckade i olika luciakläder. Initiativet kom från systrarna och skoleleverna Ebba och Agnes Sjödahl.

Det motorburna luciatåget i Kristinehamn var bara ett av flera luciatåg runt om i Sverige som bestod av A-traktorer.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan