< Tillbaka

Här riskerar Autobutler böter

Publicerad: 30 Jun 2023
Prisjämförelsesajten för fordonsverkstadstjänster – Autobutler – har överträtt konkurrensreglerna i Danmark. Det slår landets konkurrensmyndighet fast.

Autobutlers sätt att jobba har stött på patrull i Danmark. Landets myndighet för konkurrensfrågor meddelade den 28 juni att man konstaterat att Autobutler i flera år brutit mot Danmarks konkurrensregler genom att ha avtal med flera hundra verkstäder i landet om att under fastslagna perioder ha fasta priser på ett antal service- och reparationsåtgärder.

Danmarks konkurrensmyndighet har därför beslutat att Autobutlers agerande med fastprisavtal i Danmark är olagligt och måste upphöra. Dessutom tar man ärendet vidare i domstol, vilket riskerar sluta med att Autobutler tilldöms böter.

”Autobutlers avtal om fasta priser kan ha inneburit att konsumenterna har betalat högre priser för verkstadstjänster än de annars skulle ha behövt göra. Konsumenterna kan samtidigt ha fått det felaktiga intrycket att de genom att använda plattformen har scannat av marknaden för att hitta verkstaden med det mest konkurrenskraftiga priset på ett jobb”, skriver Danmarks konkurrensmyndighet på sin hemsida.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan