< Tillbaka

En av Motonets butiker i Finland. I förgrunden syns utrymmet där Motonets personal utför snabbservice på kunders bilar. foto: Motonet

Här öppnar bildelskedjan med en unik extratjänst

Publicerad: 29 Sep 2023
När de slår upp portarna till sitt första varuhus i Sverige så blir det i Norrland. Nu får bildelsmarknaden en ny aktör som även erbjuder service.

Den finska bildelskedjan Motonet tar nu steget in på den svenska marknaden. Den 30 september öppnar de sitt första varuhus i Sverige i Sundsvall och under nästa år ska de öppna två till varuhus – i Örebro och i Gävle.

Motonets första varuhus i Sverige är 5000 kvadratmeter stort, varav kundytan omfattar 3500 kvadratmeter. Kedjan har idag 40 butiker runt om i Finland samt en butik i Estland.

Motonet skiljer än så länge ut sig från konkurrenterna (Biltema m fl) på Sverigemarknaden genom att erbjuda däckhotell och snabbservice på bilen, det vill säga enklare jobb som byte av motorolja, torkarblad, glödlampor, spolarvätska och dylikt. Motonet erbjuder också ett utrymme och utrustning för dem som vill göra service på sin cykel samt en gör det själv-tvätthall för bilar i anslutning till sina varuhus.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan