< Tillbaka

På bilden vid invigningen i Arlöv, utanför Malmö: Olov Petrén, hållbarhetsansvarig på Scania Syd och Victor Falkenklev, Falkenklev Logistik. Laddstationen kommer att drivas av det nya bolaget Rifil laddpark.

Här öppnade rekordstor laddpark

Publicerad: 18 Okt 2022
Den har laddplatser för både lastbilar och personbilar. Häromdagen invigdes Sveriges största publika laddstation i Skåne.

Familjeägda åkeriet Falkenklev Logistik AB i Skåne öppnade i mitten av oktober en publik laddpark i Arlöv alldeles utanför Malmö för laddning av både eldrivna personbilar och lastbilar. Anläggningen har totalt 22 laddplatser, med möjlighet att bygga ytterligare 18 laddplatser.

Falkenklev Logistik har 140 lastbilar och kontor i Helsingborg och Malmö och kör transporter åt bland andra DHL.

Bröderna Victor och William som driver åkeriet tillsammans med mamma Marita funderade på vad de kunde göra för att göra åkeriverksamheten lite mindre miljöbelastande. När de fick möjlighet att köpa en tomt i Arlöv slog de till och satsade på bygget av en laddpark.

Bygget har kostat cirka 18 miljoner kronor, varav Naturvårdsverket inom ramen för satsningen ”Klimatklivet” gått in med hälften av summan. Laddparkens laddstationer laddar upp till 250 kilowatt.

Falkenklev Logistik ska också bygga en laddpark i Perstorp i norra Skåne som beräknas vara färdig att ta i bruk nästa sommar. Där ska man också anlägga en solcellspark och ett batterilager, vilket gör att åkeriet både kan producera och lagra egen el. Bygget i Perstorp har beviljats stöd av Energimyndigheten.

Samtidigt som Falkenklev Logistik investerat i en laddpark har åkeriet köpt fem nya eldrivna 4x2 Scania-lastbilar. Scania är också med och stöttar åkeriets satsning med hårdvara till laddplatserna.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan