< Tillbaka

Foto: Hushagsgymnasiet i Borlänge

Här läggs fordonsprogrammet ned

Publicerad: 22 Maj 2023
Från och med i höst blir Falun närmaste studieorten för elever i Borlänge kommun som valt fordonsutbildning med inriktning personbil.

Fordons- och transportprogrammets inriktning personbil på Hushagsgymnasiet i Borlänge läggs ned. Från och med starten på höstterminen 2023 i augusti kommer elever som vill gå fordonsprogrammet med inriktning personbil i Borlänge vara hänvisade till fordonsprogrammet vid Lugnetgymnasiet i Falun.

För fordonselever i bosatta i Borlänge innebär det en cirka 40 minuter lång bussresa för att ta sig till utbildningslokalerna på Lugnetgymnasiet i Falun.

Orsaken till nedläggningen av personbilsinriktningen är dels för få sökande och dels att skolan bedömer sig ha för små resurser att driva utbildningen vidare:

– Vi har inte resurser till de investeringar som krävdes för att klara av att fortsätta att driva fordonsutbildningens personbilsinriktning på den nivå som krävs för att hänga med i utvecklingen. Nu löser vi det framöver genom att samarbeta med Lugnetgymnasiet i Falun, förklarar Disa Bartholdsson, biträdande rektor på Hushagsgymnasiet och Erikslundsgymnasiet i Borlänge.

Fordonsprogrammet vid Hushagsgymnasiet i Borlänge kommer dock att finnas kvar i form av inriktningen tunga fordon.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan