< Tillbaka

Land Rover Defender som deltar i Defender Rally Series. Foto: Jaguar Land Rover

Här körs rally med terrängbilsikon

Publicerad: 11 Sep 2023
För tredje säsongen i rad öppnar nu terrängbilsmästerskapet för ansökningar till deras grus- och backrally som går av stapeln i mars nästa år.

Totalt 16 tävlingsplatser – varav sex platser redan är sålda – står på spel när Jaguar Land Rover i samarbete med brittiska off road-specialiserade företaget Bowler Motors för tredje säsongen i rad arrangerar grus- och backrallyt Defender Rally Series i mars 2024.

Tävlingen omfattar sju tränings- och tävlingsrundor med grus- och backrally i Skottland, England och Wales. Till sitt förfogande har de 16 tävlingsdeltagarna fabriksnya Land Rover Defender 90 (korta karossen) med den minsta motorn(P300 SE) – en rak fyrcylindrig turbomatad bensinmotor som ger 300 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Tävlingsbilarna, som alla är identiska, bygger på Defenders produktionsmodell P300 SE. Tävlingsbilarna är till över 90 procent i originalutförande från fabrik men modifierade av Bowler Motors, som gjort karossförstärkningar inklusive en FIA-godkänd störtbur samt lagt till en rad säkerhetsfunktioner, strippat bort överflödig inredning och ersatt sidofönstren med lättviktspolykarbonat samt gjort uppgraderingar av belysning, fjädring och kylning.

Hugade spekulanter på de kvarvarande platserna (ca 10 platser den 11 september) får hosta upp från 118000 brittiska pund eller lite till. Men i priset ingår utöver en fullutrustad och tävlingsanpassad Land Rover Defender 90 P300 SE även tillgång till dedikerade tävlingstekniker, seniora tävlingsingenjörer och elspecialister som alla vill se till att förarteamet har de bästa förutsättningarna för att tävla.

Vid varje tävlingsrunda har tävlingsdeltagarna dessutom tillgång till ett omfattande supportnätverk, inklusive en särskild reservdelsavdelning, mobil verkstad och catering. Deltagarna kan också dra nytta av utbildning, teknisk support och mentorskap som säkerställer att de är helt förberedda för utmaningarna som väntar.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan