< Tillbaka

Mekonomens nyaste butik i Uppsala, som öppnade under 2022 och är en av de första som byggts enligt Mekonomens nya butikskoncept. Foto: Mekonomen

Här får bildelarna sällskap av mer tillbehör

Publicerad: 6 Feb 2023
Sveriges största bildels- och tillbehörskedja utökar nu sitt sortiment av tillbehör genom att lansera ett nytt produktsortiment med namnet ”Vardagsäventyr”.

Coronapandemin innebar startpunkten för en förändring när det gäller vilka kundgrupper som besöker Mekonomens butiker, något som syns allra tydligast under vinterloven:

– Vi ser en stor ökning bland de äventyrliga personerna, de som ser bilen som en förlängning av upplevelsen, säger försäljningschef Mikael Svensson.

Kategorierna kunder som i allt högre utsträckning besöker Mekonomens butiker är vardagsäventyraren och de friluftsintresserade familjerna. Och de är främst på jakt efter produkter och kunskap kopplat till att resa och uppleva med bilen som transportmedel. För att möte efterfrågan från dessa kundgrupper har Mekonomens butiker samlat produkter under det nya begreppet ”Vardagsäventyr”.

Finns inte de produkter som eftersöks i butik erbjuder Mekonomen snabba leveranser på över 100000 produkter online som man kan välja att få hemskickat till dörr, till en paketbox eller levererat till en av Mekonomens butiker.

– Om man väljer att hämta produkten i butik så kan vi dessutom hjälpa till med montering av tillbehör men också svara på frågor om produkterna. Detta rimmar väldigt väl med vår satsning för den äventyrliga konsumenten, där man då kan få hjälp med exempelvis cykelhållar- eller takboxmontering, säger Mikael Svensson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan