Har du koll på ditt skalskydd?

Publicerad: 31 Aug 2021
Återigen drar en våg av katalysatorstölder genom landet. Det stals tre gånger så många katalysatorer i Sverige under första halvåret i år jämfört med samma period i fjol. Internationella stöldligor vill åt dyrbara ädelmetaller och tros ligga bakom merparten av stölderna.

Det går snabbt att stjäla en katalysator för en van tjuv. Som regel används en manuell vinkelkap för att inget ljud ska uppstå. Det tar bara någon minut att lyfta bilen med en domkraft och kapa avgasröret på bägge sidor om katalysatorn. Bilägaren som drabbas märker först när motorn startas att det är ett rakt rör och att det saknas ljuddämpare och katalysator, det uppstår ett väldigt oljud.

För bara några år sedan var den här sortens stölder ovanliga – 2018 anmäldes totalt 17 katalysatorstölder i hela landet. Sedan dess har en explosionsartad ökning skett. Under årets första sex månader har 3 877 stölder av katalysatorer anmälts i landet. Det är fler än under hela förra året, och under samma period i fjol stals 1 099 katalysatorer. Det visar statistik från försäkringsbolagens branschorganisation Larmtjänst.

Man behöver bara kunna hantera en vinkelkap för att utföra stölderna. Det finns oseriösa uppköpare som köper stora partier och det finns en viss industri kring det här, säger Mats Galvenius, vd på Larmtjänst. Katalysatorer innehåller värdefulla ädelmetaller, som utvinns ur stöldgodset. Vissa äldre bilmodeller innehåller mer av de åtråvärda metallerna, men även hybriddrivna bilar, till exempel Toyota Prius, är attraktiva för tjuvarna.

Enligt NOA (polisens nationella operativa avdelning) ligger internationella stöldligor bakom merparten av bildelsstölderna i Sverige. Även Tullverket bekräftar bilden av att utförsel av bildelar är ett växande problem.

Som verkstad eller handlare har vi ett förvaringsansvar för kundens fordon. Det här kostar bil- och husbilsägare mycket pengar och det uppstår alldeles för ofta en tvist mellan verkstaden/handlaren och fordonsägaren om vem som ska betala, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Därför påminner vi branschen att göra vad de kan, för att eliminera möjligheterna för tjuvarna att komma in på parkeringen där fordonen står uppställda.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners