< Tillbaka

Bilglasverkstaden Thoréns Glas. Foto: Thoréns Glas

Här är verkstadskedjorna som börjar med glas

Publicerad: 19 Jan 2023
Två av Sveriges största verkstadskedjor börjar med start i år att erbjuda reparation av glasrutor och rutbyten.

Verkstadskedjorna Meca och Mekonomen kommer från och med i vår börja erbjuda reparation av glasrutor och rutbyte. För att rulla ut den nya bilglastjänsten väntar en utbildningsturné där verkstäder på 26 orter ska utbildas under 20 veckor. Cirka 400 verkstäder ska utbildas och certifieras för glasjobb, uppger Stephan Andersson, försäljningsdirektör Verkstad på Mekonomen Company.

För glasbyten kommer utbildningar under våren att hållas i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. De båda utbildningarna sköts av koncernens eget utbildningsbolag Promeister som kommer att säkerställa att lokala verkstäder får rätt kompetens inom kalibrering, reparation, rutbyte och administration. När utbildningarna är klar kommer 848 fordonstekniker att kunna erbjuda stenskottsreparationer och 120 fordonstekniker kommer att helt kunna byta rutor.

Mekonomen Company-koncernen, där varumärkena Mekonomen och Meca ingår, tar varje år hand om cirka 1 miljon bilar, varav 150000 har någon form av glasskada.

– Med vår nya glastjänst gör vi det enklare och billigare för kunderna genom att vi kan upptäcka skador och laga dem innan det är för sent. Och för att underlätta för bilföraren har vi avtal med försäkringsbolag så bilföraren enbart behöver ha kontakt med oss. Nu befäster vi verkligen vår position som Sveriges största och mest heltäckande verkstadskoncern”, säger Stephan Andersson.

Kopiera länk
Copy