< Tillbaka

Foto: Pierre Kjellin

Här är verkstäderna som nu ska granskas av Skatteverket

Publicerad: 12 Okt 2023
Från och med mitten av oktober inleder Skatteverket sin granskning av en särskild kategori verkstäder i fordonsbranschen.

Däckbytarsäsongen nalkas och för landets däckverkstäder innebär det i år även att de får räkna med att Skatteverket knackar på för att granska verksamheten.

Hos de däckverkstäder som granskas kommer Skatteverket kontrollera om de har personalliggare och kassaregister. Alla företag som bedriver verksamhet inom fordonsservice ska föra personalliggare. Det innebär att namn på de som arbetar i verksamheten och vilken tid de jobbar ska antecknas i liggaren.

– Namnen på alla som på något sätt deltar i verksamheten, även praktikanter och inhyrd personal, ska föras in i personalliggaren, säger Christoffer Blomqvist som samordnar Skatteverkets kontroller av däckverkstäder.

Kontrollerna sker över hela Sverige.

– Om vi misstänker att alla löner och intäkter inte deklareras kommer vi att gå vidare med en skatteutredning. Du som kund ska alltid erbjudas kvitto när du handlar, oavsett om du har betalat kontant, med kort eller med Swish. Kvittot visar att försäljningen har registrerats i kassan. Om du inte får kvitto så begär det, då bidrar du till sund konkurrens, förklarar Christoffer Blomqvist.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan