< Tillbaka

Meca-anslutna Bilfix i Sundsvalls nya anläggning i Timrå som öppnar 3 september. Foto: Bilfix i Sundsvall AB

Här är verkstaden som både växer och affärsutvecklar

Publicerad: 24 Aug 2023
De slår snart upp portarna till sin andra verkstad och deltar samtidigt i ett coachnings-program i kommunens regi som hjälper mindre företag med verktyg för tillväxt och affärsutveckling.

I början på september öppnar bröderna Fredrik Harlestedt och Christer Andersson som driver Meca-anslutna verkstaden Bilfix i Sundsvall AB sin andra anläggning i Timrå några kilometer norrut.

Samtidigt deltar Fredrik och Christer i coachningsprogrammet ”Business Scaleup”, där de tillsammans med fyra andra mindre företag i Västernorrland ska få coachning, kunskaper och inspiration i sitt arbete med att få sitt företag att växa och affärsutveckla. De deltagande företagen går in med 26000 kronor per företag och övriga kostnader finansieras av Bizmaker.

Bakom ”Business Scaleup” står det Sundsvallsbaserade offentligägda bolaget Bizmaker AB, vars uppdrag är att driva offentligt finansierade utvecklingsprojekt (däribland Business Scaleup) för att vidareutveckla innovationsklimatet och främja tillväxten av fler nytänkande företag och organisationer i region Västernorrland.

– Det var en av Bilfix delägare, Fredrik Harlestedt, som fick kännedom om Bizmaker och deras utvecklingsprogram Business Scaleup via sociala medier, berättar Annica Lindgren, affärsutvecklare på Bizmaker.

– Vår medverkan i programmet har så här långt gett mycket idéer och tankar. Framför allt har vi fått en bättre affärsmässighet av att andra blickat in i vår verksamhet, säger Fredrik Harlestedt.

Bilfix växer

Den 3 september slår Bilfix upp portarna till en nyinredd verkstad i Timrå, någrav kilometer norr om deras befintliga anläggning i norra Sundsvall. Man har undtvå er det senaste halvåret rekryterat två fordonstekniker, en platschef och en kundmottagare, och fler kommer behöva rekryteras.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan