< Tillbaka

Bild från tyska företaget Nagel Maschinen- und Werkzeugfabriks lokaler. Foto: Nagel Maschinen- und Werkzeugfabrik

Här är tillverkaren som vill hjälpa fordonsbranschen klara euro7-kraven

Publicerad: 18 Aug 2023
Under 2025 införs EU:s uppdaterade regelverk för utsläpp från fordon – Euro 7 – som i praktiken innebär att tillverkarna måste minska partikelutsläppen från bromsarna. Detta finns det redan underleverantörer som säger sig ha lösningar på.

När Euro 7 införs i EU för nytillverkade personbilar och lätta lastbilar 2025 och för tunga fordon 2027 så innebär det drastiskt sänkt maxgräns för tillåtna partikelutsläpp, plus att kraven även kommer innefatta partikelutsläppen från bromsar och däck.

Underleverantörer och tillverkare i branschen jobbar nu på att ta fram bromsar och däck som ger mindre partikelutsläpp. En av dessa är tyska Nagel Maschinen- und Werkzeugfabrik, som tillverkar verktygsmaskiner och tillverkningsmaskiner och är specialiserad på slipning och ytbehandling.

Företaget har nyligen gått ut i tyska branschmedier och meddelat att man har två färdiga prototyp-produktionslinjer för att kunna tillverka bromsskivor åt både bil- och lastbilstillverkare som klarar Euro 7-kraven.

Bromsskivor tillverkade med Nagels teknik och utrustning ska enligt företagets egna uppgifter ge 80 procent mindre partikelutsläpp än dagens bromsskivor. En av hemligheterna uppges vara en ny typ av hårdare och slitstarkare ytbeläggning på bromsskivan.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan