< Tillbaka

Skärmdump från Gallery Aalderings hemsida. På bilden syns delar av den enorma bilsamling i Nederländerna som Gallery Aaldering snart auktionerar ut.

Här är osannolik bilsamling som går under klubban

Publicerad: 24 Apr 2023
Utan grannars vetskap har en jättelik och välbevarad bilsamling i Nederländerna stått bortglömd i flera decennier. Nu ska hela samlingen säljas på auktion.

Den beskrivs som ett av världens hittills största ladugårdsfynd – det vill säga bortglömda bilsamlingar. Den nederländske affärsmannen Ad Palmens omfattande bilsamling innefattar 230 bilar av såväl amerikanska som europeiska märken av vitt skilda åldrar. I slutet av maj startar en online-auktion av samtliga bilar.

Affärsmannen Ad Palmens bilsamlande är en helt osannolik historia. Han började samla på klassiska bilar för omkring 40 år sedan och hans aktiva bilsamlande resulterade så småningom i 230 exemplar av bilar av olika europeiska och amerikanska märken och åldrar och bilarna magasinerades i tre olika lokaler – två industrilokaler och en övergiven kyrka i staden Dordrecht strax sydost om hamnstaden Rotterdam.

Ad Palmens bilsamlande skedde i största hemlighet och ytterst få ska ha sett hans samlingar. De närmaste fastighetsgrannarna till Ad Palmens bilsamlingar uppger i intervjuer i nederländska medier att de aldrig haft en aning om vad som fanns i de lokaler där Ad Palmen förvarade alla sina bilar.

Och nyligen var Ad Palmen tvungen att avyttra sin bilsamling. De 230 bilarna i hans samling är enligt företaget Gallery Aaldering som köpt hela samlingen, i välbevarat skick. Den 19 maj startar Gallery Aaldering sin online-auktion av bilsamlingen. Auktionen ordnas i samarbete med Classic Car Auctions.

Ad Palmens samling innehåller också ett antal fordon av olika typ – däribland en traktor, flera transportbilar, husbilar, mopedbilar, en skåpbilsambulans. Sammanlagt består Ad Palmens samling av 280 fordon vilka alltså går under kluban.

Läs mer om samlingen och se lista över samtliga fordon som ingår i auktionen HÄR

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan