< Tillbaka

Bilderna - två av de bildemonteringsföretag som Atracco och Autocirc förvärvat i Norge. Foto: Atracco(t.v) och Autocirc(t.h)

Här är omvandlas bildemonteringssektorn i snabb takt

Publicerad: 13 Nov 2023
Sverige har länge varit världsledande inom bildemontering. Nu är två av våra ledande aktörer i branschen med och revolutionerar bildemonteringen i ett av våra grannländer.

Sveriges två helt dominerande bildemonteringskoncerner – Atracco och Autocirc – har båda redan gjort ett rejält insteg på den norska marknaden. 2022 blev det första året som Atraccos verksamhet i Norge gick med överskott och i oktober i år kvalade Autocirc in som samarbetspartner till försäkringsbolaget If i Norge, som Atracco redan samarbetar med.

Försäkringsbolaget If är också ett av flera tecken på den snabba konsolidering och professionalisering som nu nått även bildemonteringsbranschen i Norge. För fyra år sedan hade If i Norge avtal om användning av återvunna bildelar med 25 bildemonteringsföretag – idag har man rationaliserat och rensat och har avtal med fyra bildemonteringsföretag – Atracco, Autocirc, Bil1Din samt Grønvolds Bildemontering.

Både Autocirc och Atracco har satsat målmedvetet på att växa på den norska marknaden. Atracco etablerade sig i Norge 2018 och omsatte under sitt första år där cirka 18 miljoner norska kronor (NOK), medan man 2022 omsatte strax över 50 miljoner NOK. Nyligen har Atraccos norska verksamhet också börjat exportera bildelar till bland annat Sverigemarknaden.

Autocirc klev in i på Norgemarknaden 2021 i och med förvärvet av Østfold Bildemontering och koncernen har sedan dess köpt flera nya företag i Norge.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@svenskafordonsbranschen.se

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan