< Tillbaka

Foto: HRF

Här är ministerbeskedet om ändrad husbilsbeskattning

Publicerad: 20 Nov 2023
Den väntande radikalt höjda beskattningen av nya husbilar kommenterades av finansministern i en debatt om frågan i riksdagen nyligen.

Transportstyrelsen och Skatteverket utreder just nu en ny modell för beskattningen av husbilar. Den beskattningsmodell som de två myndigheterna flaggat för skulle innebära att skatten på husbilar generellt sett chockhöjs under de första tre åren efter fordonets tillverkningsår. Enligt Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbunds (HRF) beräkningar skulle den föreslagna beskattningsmodellen leda till att fordonsskatten på husbilar hamnar i spannet 36000-44000 kronor per år för en ny husbil de första tre åren.

Under en interpellationsdebatt (debatt kring en fråga som en riksdagsledamot ställt till en minister) i riksdagen den 17 november kommenterade finansminister Elisabeth Svantesson frågan om ny husbilsbeskattning. I sina svar till de två riksdagsledamöterna som ställt sin fråga till henne poängterade finansministern att eventuella förändringar inte får ha några oönskade, negativa, konsekvenser för branschen och konsumenterna, husbilsägarna.

På HRF var man hoppfulla efter finansministerns kommentar i frågan:

– Från vår sida upplever vi det åtminstone som om finansministern förstår problematiken kring den orättvisa beskattningen och eventuella konsekvenser av den för såväl branschen, konsumenterna och i sin förlängning även campingnäringen”, säger Per Nilsson, ordförande för HRF.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan