< Tillbaka

Foto: CAB Group

Här är lösningen som gör skadebesiktningen digital

Publicerad: 2 Jan 2023
Den heter Smart Damage Analysis och kräver inget besök på skadeverkstaden för att bedöma skador på bilen. Den nya tjänsten lanseras av CAB Group under 2023.

Våren 2023 lanserar CAB Group en ny tjänst som heter CAB Smart Damage Analysis. Tjänsten innebär att man med hjälp av AI-teknik identifierar och analyserar skador på ett fordon.

Identifieringen och analysen av skadorna görs utifrån bilder som bilägaren själv tar och sedan skickar till skadeverkstaden eller försäkringsbolaget.

CAB Smart Damage Analysis är en tilläggstjänst som integreras i CAB Plans bokningstjänst och kan användas av såväl försäkringsbolag som verkstäder. CAB Smart Damage Analysis finns tillgängligt från och med februarireleasen av CABAS och CAB Plan.

Så fungerar CAB Smart Damage Analysis

Tjänsten använder AI-teknik från insuretech-företaget Bdeo Technologies för att analysera bilägarens egna bilder. Genom ett enkelt gränssnitt guidas bilägaren att ta relevanta bilder av hela fordonet. Systemet kan på så vis identifiera vilken typ av skada det rör sig om, skadans position och vilken omfattning den har.

Resultatet från analysen följer sedan med bokningen i planeringsverktyget CAB Plan och ger underlag för verkstaden att skapa en förstakalkyl i kalkylsystemet CABAS.

I många fall kommer en skadebesiktning genom CAB Smart Damage Analysis helt att ersätta den fysiska skadebesiktningen, menar man på CAB Group.

Kopiera länk
Copy