< Tillbaka

En Autopartner-ansluten verkstad i Baden i Tyskland. Foto: Kfz-Werkstatt Achim-Baden

Här är KGK:s nya verkstadskoncept

Publicerad: 2 Okt 2023
KG Knutsson är i färd med att lansera ett verkstadskoncept som är nytt för Sverige men redan finns etablerat på många håll i Europa.

”Autopartner” är redan ett etablerat verkstadskoncept i Centraleuropa och är framtaget av den internationella handelsorganisationen ATR där KG Knutsson är medlem. Nu ska det lanseras på Sverigemarknaden av KG Knutsson som äger ”Autoexperten” – ett av Sverige största verkstadskoncept.

Upplägget för Autopartner är betydligt friare än hos flera av de idag dominerande verkstadskoncepten i Sverige. En verkstad som är ansluten till Autopartner-konceptet jobbar helt i egen regi och under eget ansvar ut mot kund, men med möjligheten att få ta del av utvalda centrala tjänster. Verkstaden kan bland annat ta del av affärssystem, system för teknisk support och färdigt material för marknadsföring.

Autopartner beskrivs av KGK som ett ”partnerskap” och bygger på samarbetet mellan verkstaden och den lokala Autoexpertenbutiken.

– Med partnerskapet vill vi ge verkstäder en alternativ tillhörighet, med möjlighet till bra reservdelsprodukter, support och service. Vi kan lägga upp ett leveransupplägg som passar för just den specifika verkstaden och komplettera med tjänster som underlättar deras vardag, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på KGK.

Lanseringen av Autopartner inleddes den 2 oktober och rullar ut till marknaden under de kommande veckorna genom Autoexpertens 54 butiker runt om i landet.

BILDEN UNDER: Så här ser logotypen ut som Autopartner-anslutna verkstäder i Sverige ska använda.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan