< Tillbaka

Foto: Pierre Kjellin

Här är en ny tjänst för SFVF:s medlemmar

Publicerad: 10 Aug 2023
Den 1 september införlivas SFVF:s systerförening för arbetsgivare – Verkstadsföretagarna i SFVF. Det innebär att flera nya tjänster blir tillgängliga för alla SFVF:s medlemmar.

Inom de närmaste veckorna kommer sammangåendet mellan Sveriges Fordonsverkstäders Förening och Sveriges Bildelsgrossisters Förening att formellt ske, då den nya föreningens namn ”Svenska Fordonsbranschen” och den nya hemsidan med samma namn lanseras.

Föreningssammanslagningen innebär också att SFVF:s systerförening – arbetsgivareföreningen ”Verkstadsföretagarna” införlivas i den nya föreningen Svenska Fordonsbranschen.

För medlemmarna innebär det att de från och med 1 september får tillgång till flera nya tjänster, vilka tidigare bara var tillgängliga för dem som var medlem i Verkstadsföretagarna.

– Detta innebär att du som medlem framöver kommer kunna få hjälp även med affärsjuridik, kundärenden, arbetsrätt, löner och kollektiva förhandlingar, berättar Bo Ericsson, SFVF:s avgående vd som den senaste tiden jobbat med att införliva Verkstadsföretagarnas tjänster i den nya föreningen.

Förändringen sker för att öka förutsättningarna för medlemmarna att göra rätt från början genom stöd i arbetsgivarfrågor och arbetsmiljöfrågor, förklarar Bo Ericsson:

– Nu får våra medlemmar möjlighet att utveckla sina kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö, samtidigt som de får tillgång till olika stöd såsom blanketter, dokumentmallar, utbildningswebbinarier med mera. I och med denna betydelsefulla förändring får Svenska Fordonsbranschens medlemmar också tillgång till en kostnadsfri timme med en arbetsrättsjurist per år. Denna medlemsförmån saknar motstycke i vår bransch, avslutar Bo Ericsson.

Mer informationn om den nya tjänsten läggs upp på SFVF:s hemsida när den aktiveras den 1 september.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan