< Tillbaka

T.h - Tesla Model 3. Toto: Tesla.

Här är bilmärkena som googlas mest

Publicerad: 17 Maj 2023
Vilka bilmärken söker svenskarna mest information om och varför är det bra att veta för branschen? Vi bad Jorge Castro, expert på digital marknadsföring, ta fram siffror och förklara nyttan med dem.

Jorge Castro har en bakgrund som marknadschef på ABS Wheels och driver idag egna digitala marknadsföringsbyrån Growth Marketing. Förra sommaren tog sammanställde han siffror över vilka bilmärken som googlades mest i Sverige under en månad (augusti). Mest sökta bilmärkena var då Tesla följt av Volkswagen på andra plats och Volvo på tredje och fjärde plats.

När Jorge Castro nyligen tog fram samma siffror för en månad (april) hade några bilmärken fått ge plats för ett nytt. På första plats ligger fortfarande Tesla men nu blev det näst mest sökta bilmärket i Sverige Toyota, följt av Volkswagen och Volvo.

Vad kan vi i branschen dra för slutsatser av detta?

– Att Tesla fortfarande toppar listan visar på ett fortsatt stort intresse för elbilar. Det skulle också kunna vara därför som Toyota nu är det näst mest googlade bilmärket – de har ju flera nya elbilsmodeller. Att vi hittar Volvo på fjärde och Mercedes på femte plats tror jag beror på samma sak – de har presenterat flera nya elbilsmodeller i år.

Varför är det då bra för mer än bara bilhandeln att ha koll på vilka bilmärken som googlas mest?

Sysslar du med bilhandel så säger de här siffrorna vilka bilmärken folk är mest intresserade av, och då bland annat att äga. Säljer du delar eller har en verkstad så kan siffrorna ge en fingervisning om vilka bilmärken det söks mest efter delar och tillbehör. Det är bra information när du ska köpa in reservdelar och tillbehör och när du utformar din marknadsföring.

FAKTA mest googlade bilmärkena i Sverige under en vecka i april. Siffran anger antal sökningar - avrundat till hela tusental - på Google.

Tesla - drygt 135000

Toyota - 135000

Volkswagen - drygt 110000

Volvo - 110000

Mercedes - 74000

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

BILDEN UNDER: Jorge Castro, ägare och vd Growth Marketing

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan