< Tillbaka

Danska verkstadskedjan Skorstensgaards slogan "Tyske verkstedspriser" anspelar på den lägre prisnivån på bilreparationer i Tyskland. Foto: Skorstensgaard

Här är bilföretaget som köper en verkstadskedja

Publicerad: 4 Apr 2023
En av Danmarks största bilimport- och bilåterförsäljaraktörer blir nu ägare till en av landets bilverkstadskedjor.

Nic Christiansen-Gruppen (NCG) är en av de största aktörerna inom bilimport och bilåterförsäljning i Danmark och har totalt drygt 150 återförsäljare och är importör av totalt tio bilmärken. Nu tar NCG ett starkare grepp om servicemarknaden genom att köpa bilverkstadskedjan Skorstensgaard. Det rapporterar flera danska medier.

Skorstensgaard startades av bröderna Anders och Martin Skorstensgaard och har idag 22 anslutna allbilsverkstäder med totalt cirka 230 anställda runt om i Danmark.

Med förvärvet av Skorsteensgaard vill Nic Christiansen-gruppen stärka sin lönsamhet bredda verksamheten. Planen är också fortsatt tillväxt för Skorstensgaard genom att förvärva fler verkstäder runt om i Danmark, avslöjar Nic Christiansen-grupopens koncernchef Niels Vrist Bertelsen i ett uttalande till media.

Skorstensgaards grundare och ägare – Anders och Martin Skorstensgaard – behåller en minoritetspost i företaget och fortsätter som vd och vice vd.

Nic Christiansen-gruppen hade 2021 en omsättning på drygt 9 miljarder danska kronor. Koncernen är verksam som bilimportör i de nordiska länaderna och Baltikum.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan