< Tillbaka

Sonny Torgrimsson, ansvarig för Meko-koncernens bildelskedja Bilxtra. Foto: Pierre Kjellin

Här är bildelskedjan som är på tyst frammarsch

Publicerad: 30 Jan 2023
De lockar med enkelhet, närhet och gynnsam prisbild. Meko-koncernens nyaste bildelskoncept Bilxtra lockade många besökare på Automässan.

De visade upp sig ordentligt för branschen första gången på Automässan 2020, då i en pytteliten monter. På årets Automässa hade bildelskonceptet Bilxtra, som ägs av Meko-koncernen, en betydligt större – och riktigt välbesökt – monter.

Bilxtra Sweden, som är bolagets namn, startades 2017 och har idag strax under 20 butiker vilka antingen drivs på franchise-basis eller med egna ägare. Så sent som i början på 2019 var det totalt tre butiker som jobbade med Bilxtra-konceptet.

Bland dem som visar intresse för Bilxtra eller redan börjat jobba med konceptet finns såväl fristående bildelsbutiker som butiksföretagare som driver butiker knutna till något av de andra koncepten på Sverigemarknaden.

Vad är det då som lockar med Bilxtra-konceptet?

– En sådan sak är att det är nära till oss som driver konceptet – det är lätt att komma i kontakt med oss. En annan sak tror jag är vår monter här på Automässan. Det uppskattar många, förklarar Sonny Torgrimsson som är ansvarig för Bilxtra-konceptet.

Två andra ägare till bildelsbutiker som vi träffar på Automässan - varav en av dem själv driver en Bilxtra-butik - nämner målgruppen som Bilxtra vänder sig till - företag och bilproffs - som en stor fördel. Privatkunder är betydligt mera krävande att jobba med, påpekar båda vi pratar med.

Därför är Bilxtra heller ingen bildelskedja som sklyltar nämnvärt med sin existens. Man har fortfarande ingen ordentlig hemsida med kontaktuppgifter och karta eller förteckning över alla kedjans butiker. Det behövs inte - målgruppen hittar dit ändå.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan