< Tillbaka

Hänt i vecka 7 i bilbranschen!

Publicerad: 18 Feb 2022
Snabbladdare för sportlovsfirare, elbil på rymmen i self-driving-mode och AD Bilverkstad avslöjar namn på rallyförare. Och i dag firas internationella batteridagen!

AD butik och Bilverkstad gick in i STCC som sponsor för två år sedan och har tagit över huvudsponsorskapet för Rally-SM samt som huvudsponsor till Micke Kågered Racing. Det har tidigare varit klart att den fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl kör i ena bilen i Carrera Cup. I veckan meddelades att den andra bilen ska köras av Andreas ”Adde” Ahlberg som ska köra en Porsche 911 GT3 Cup och ska tävla i Porsche Approved Cup. ”För oss är det viktigt att sponsringen inte bara blir en reklamplats på bilen utan att det aktiveras, vi vill vara en aktiv sponsor som är delaktig i teamet. Vi gör ”event i eventet” och bjuder in gäster till den lokala ”hospitality” som sätts upp vilket är otroligt uppskattat”, säger Fredrik Bjerngren, marknadschef på AD Sverige.

 

Polestar laddar för sportlov genom att sätta upp en tillfällig snabbladdare i Grums, strax väster om Karlstad, alltså precis intill E18 och E45 som lär vara tät-trafikerade under ett par veckor framöver. Det är tre laddplatser och stora containrar med texten ”Polestar Sportlovsladdning” så att de inte går att missa.  Två av laddarna har effekt upp till 125 kW och den tredje har en maxeffekt på 75 kW. Öppet dygnet runt och gratis laddning för alla bilmärken.

 

First Stop säkrar Kalmar sedan Råbergs Bils verkstad i samma stad blivit medlemmar. Råbergs Bil i Karlskrona har sedan länge varit medlem i First Stops nätverk, men nu är alltså även verkstaden i Kalmar det. ”Kalmar är en marknad där vi gärna ser att vi finns etablerade med en First Stop-verkstad. Nu vid årsskiftet gavs det utrymme och vi är verkligen glada att kunna välkomna ännu en verkstad från en stor koncern som väljer att utvecklas tillsammans med oss. Det är ett fint kvitto när våra nöjda medlemsverkstäder växer och blir fler inom sina koncerner”, säger Jörgen Svarén, försäljnings- och marknadschef på First Stop Sverige.

 

Apollo Tyres har ingått ett exklusivt distributionsavtal med den nordiska dockgrossisten Amring som levererar Vredestein-premiumdäck för personbilar, lätta last och klassiska däck i Sverige och Finland.

 

I veckan avlöpte årets stora sporthändelse i USA, nämligen Super Bowl. Polestar var en av de som visade en reklamfilm i 30 sekunder i första ”quartern” av matchen. Det var dyrt men reklamen sägs nå 100 miljoner personer.

 

Amerikanska utredningsföretaget JD Power 2022 ger Kia högsta betyg i driftsäkerhet. Det är ägarna som sätter betygen i undersökningen och enligt denna har Kia-ägarna 145 problem per 100 bilar, vilket enligt Kia är 47 problem färre än snittet för alla märken.

 

En bilägare har filmat när hans Tesla Model Y körde med ”Full Self-Driving Beta” och när bilägaren medvetet körde in i en stolpe. I klippet kör bilen dessutom mot rött. Klippet väcker diskussion online eftersom Elon Musk meddelat att tester av Full Self-Driving Beta har pågått i ett år och att inte en enda krock inträffat. Mjukvaran ska ta hand om körningen i komplexa stadsmiljöer, på mindre gator och genom korsningar. Se videon.

 

Även i Norge kämpar de flesta bilförsäljare med långa leveranstider. Kia i Norge har utlyst en tävling där en av de kunder som beställt en Kia EV6 under 2021 och ännu inte fått bilen har chans att vinna den. Tävlingen heter ”Kan du vänta - kan du vinna”. 

 

För att fira den italienska forskaren Alessandro Voltas födelsedag, som tog fram med sitt första batteri år 1801, firar vi i dag - fredag den 18 februari - International Battery Day! 

Ha en trevlig helg!

Och tipsa oss om nyheter! 

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan