< Tillbaka

Till vänster - Lars Bergmark, tillträdande vd för Svenska Fordonsbranschen. Till höger Bo Ericsson, avgående vd för SFVF/Svenska Fordonsbranschen. Foto: Privat och SFVF

Han tar över som ny vd efter Bo Ericsson

Publicerad: 16 Aug 2023
Nu slutförs sammangåendet mellan Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) och rekryteringen av ny vd är nu klar.

Just nu genomförs bytet av namn till Svenska Fordonsbranschen, som är namnet på den nya föreningen som är resultatet av fusionen av SFVF och SBF.

Ny vd för Svenska Fordonsbranschen blir Lars Bergmark, 55 år, och han tillträder sin nya tjänst måndag 4 september. Rekryteringsprocessen, som hanterats av företaget Autorekrytering, påbörjades i februari. Av 69 kandidater föll valet på Lars Bergmark, avslöjar Svenska Fordonsbranschens styrelseordförande Johnny Bräster.

55-årig stockholmare med yrkesbakgrund i olika roller inom däcksektorn under 20 år men också som polis och senare IT-forensiker under en tioårsperiod.

– Lars Bergmark har lång och bred branscherfarenhet från ledande befattningar inom fordonseftermarknaden och framför allt från däcksektorn. Han har också erfarenhet av kedjebildningar samt att arbeta med lagstiftning och regelverk, vilket är nog så viktigt nu när vi rullar ut en modern bransch- och företagarorganisation med fokus på att ge medlemmarna rätt förutsättningar även i framtiden”, säger Johnny Bräster.

Lars Bergmark bor i Stockholm och han kommer närmast från en tjänst som landschef över Sverige och Norge hos däcktillverkaren Bridgestone. Han har haft olika roller inom däcksektorn under 20 år, bland annat som vd för Pirelli Nordic. Han är även utbildad polis och har jobbat i yrket, bland annat som IT-forensiker, under flera års tid.

Bo Ericsson, som varit SFVF:s vd och tillförordnad vd av den nya föreningen, slutar sin tjänst den 1 september och lämnar då alla sina uppdrag i SFVF/Svenska Fordonsbranschen.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan