< Tillbaka

Peter Brattsell. Foto: Pierre Kjellin

Han slutar på Meko Partner

Publicerad: 12 Jun 2023
Efter snart tio år inom Meko-koncernen går Meko Partners kedjeansvarige Peter Brattsell nu i pension.

Efter fem år som försäljningschef för Autoexperten Detaljist AB kom Peter Brattsell till Meko-koncernen 2014 och till jobbet som distriktschef på Mekonomen Detaljist. 2016 klev han sedan in i rollen som kedjechef för Meko Partner.

Peter Brattsell har under hela sitt yrkesliv jobbat med försäljning och butiksutveckling, både i bilbranschen och i andra branscher. Innan Peter började på Autoexperten 2009 så jobbade han åtta år hos hemelektronikkedjan On-Off.

Allra flest år har Peter Brattsell tillbringat inom dåvarande Statoil-kedjan, som idag heter Circle K. Han började jobba på en Statoil-mack efter avslutad värnplikt 1982. Peter har sedan varit med om att bland annat starta upp nya Statoil-stationer, sjösätta snabbmatsförsäljning på kedjans mackar och vara projektansvarig för bytet av kortbetalningssystem hos Statoil i Sverige.

Under sina år som kedjeansvarig för Meko Partner har Peter Brattsell hunnit se många verkstäder både sätta upp och ta ned skylten:

– Meko Partner är lite av ett instegskoncept hos Meko. Det är många verkstäder som försvinner och även många som tillkommer. Den enskilt största anledningen till att man lämnar Meko Partner är att man blir en Mekonomen-verkstad.

Trots alla utmaningar och dagens energi- och inflationskris så tror Peter Brattsell på en bra framtid för fordonsverkstäderna:

Det är en bransch där man fortfarande kan tjäna pengar. Startar du en bilverkstad och sköter dina kort och gör rätt så klarar du dig bra. Man blir inte miljonär, men man kan ta ut en dräglig lön.

Peter Bratsells roll på Meko Partner tas delvis över av Alexandra Östlund, som jobbat i Meko-koncernen i flera år och de senaste åren jobbat som key account manager.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan