< Tillbaka

Foto: Hedin Mobility Group

Han får ny chefstjänst hos svensk biljätte

Publicerad: 9 Feb 2023
Hedin Group stärker organisationen i Sverige med en ny chefsbefattning, och rekryteringen har skett internt.

Hedin Group har inrättat en ny tjänst som fastighetschef för koncernens svenska verksamhet. Den som rekryterats till det nya jobbet är Robert Bengtsson som idag jobbar som vd för det Göteborgsbaserade byggföretaget Tuve Bygg, där Hedin Group sedan 2017 är huvudägare med cirka 93 procent av aktiekapitalet.

– Som ett resultat av koncernens expansion under senare år har vi idag många fastigheter vilka vi förvaltar som hyresgäst, och därtill pågår ett stort antal ny- och ombyggnationer. Med sin mångåriga bakgrund från entreprenad, förvaltning och försäljning blir Robert ett perfekt tillskott till vår verksamhet, säger Jørn Heiersjø som är fastighetsdirektör på Hedin Group och ansvarig för fastigheter på koncernens alla marknader, det vill säga 13 länder i Europa.

Robert Bengtsson tillträder som fastighetschef på Hedin Group i april.

2016 sålde Hedin-koncernen (Anders Hedin Invest AB) samtliga fastigheter i sitt fastighetsbolag I.A Hedin Fastighet AB till fastighetsbolaget Balder, där en del av betalningen var i form av aktier, via en så kallad kvittningsemission.

FOTNOT: Kvittningsemission är en emission där ett aktiebolag ger ut aktier och betalning sker genom att en fordran som aktietecknaren har gentemot bolaget kvittas mot värdet på aktierna som han eller hon får.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan