< Tillbaka

Claes Åström. Foto: SFVF

Han är ny på Mobility Sweden

Publicerad: 12 Jan 2023
Han är delägare i ett bilföretag, har tidigare varit servicemarknadschef och har även ett yrkesförflutet i Försvarsmakten. Nu börjar han som ny ansvarig för tekniska frågor och servicemarknad på Mobility Sweden.

Måndag den 16 januari börjar Claes Åström sitt nya jobb som ansvarig för tekniska frågor och servicemarknad på Mobility Sweden – branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.

– Claes kommer även att jobba med industrins beredskapsfrågor där hans bakgrund som militär även kommer till stor nytta för oss, avslöjar Mobility Swedens vd Mattias Bergman, och tillägger:

– Vi är glada över att ha knutit Claes Åström till oss, där hans långa erfarenhet som servicemarknadschef hos flera importörer, egen verksamhet, branschorganisation samt försvaret kommer att vara ett välkommet tillskott.

Hösten 2021 blev Claes Åström ett bekant ansikte för SFVF:s medlemmar då han tillträdde jobbet som ny vd för föreningen. Sommaren 2022 lämnade han dock vd-uppdraget.

Claes Åström har ett långt förflutet i fordonsbranschen, där han fick sitt första jobb i en av Bilias verkstäder i Stockholm 1985 efter avslutad fordonsutbildning. Några år senare gjorde Claes sin militärtjänstgöring i Boden, vilken senare ledde till en karriär inom försvaret upp till majors grad fram till 2003 då han klev tillbaka in i fordonsbranschen och jobb på Peugeot Sverige.

Därefter har Claes Åström även hunnit med att jobba som servicemarknadschef på Daimler. För cirka 11 år sedan blev han vd för och delägare i bilföretaget Helins Bilcentrum i Bålsta väster om Stockholm, och delägarskapet har han behållit sedan dess.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan