Grön vätgas i Europas första nätverk av stationer

Publicerad: 13 Dec 2021
Trots att det bara finns fyra stationer hittills kan Sverige bli först i Europa att få ett nätverk av vätgasstationer. Naturvårdsverket och företaget REH2 satsar på 24 nya stationer och danska Everfuel vill sätta upp 15 vätgasmackar i Sverige.

I dag finns bara fyra vätgasstationer i Sverige och antalet vätgasdrivna fordon är få, men investeringen kan behövas om man ska få tillverkare att satsa på vätgas. Utan tankstationer vågar inte åkare byta till vätgasdrivna fordon. 

Mercedes är en av tillverkarna som testar vätgasdrivna lastbilar men de lanseras tidigast 2027. Även Hyundai har satsat på en vätgasdriven lastbilsmodell som planeras att lanseras 2025.

Nu satsar flera företag på en kommande vätgasboom.

Danska Everfuel planerar att bygga 15 vätgasmackar i Sverige som ska stå klara i slutet av 2023. Deras stationer ansluts till Nordic Hydrogen Corridor och kvalificerar sig som nod i en EU-finansierad vätgaskorridor mellan de nordiska huvudstäderna. 

Bland de orter som Everfuel tittar på i Sverige finns Uddevalla, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Trelleborg, Markaryd, Växjö, Karlshamn, Oskarshamn, Linköping, Örebro, Stockholm och Gimo.

Fram till 2025 kommer 24 stationer till i ett samarbete mellan Naturvårdsverket och REH2, vilket gör Sverige till första landet i Europa med ett nätverk med vätgas. Först ut i den satsningen blir Mariestad och före 2024 hoppas man att nio stationer ska vara igång. 

Deras stationerna kommer att utrustas med så kallade elektrolysrör, vilket möjliggör produktion av vätgas på plats. Investeringen uppgår till 515 miljoner kronor, varav majoriteten av pengarna täcks av det statliga stödet Klimatklivet. 

Enligt Naturvårdsverkets uträkning kommer stationerna kunna minska utsläppen med 21 000 ton koldioxid per år.

– Vätgas är en växande teknik för att minska utsläppen i transportsektorn. Med infrastruktur på plats ges möjligheter för fler företag att ställa om sina fordon, säger Nanna Wikholm, chef för Klimatklivsenheten för transporter på Naturvårdsverket.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners