< Tillbaka

Godkänd Bilverkstad: Det här gäller för årliga kontroller framöver

Publicerad: 31 Okt 2022
Certifieringen Godkänd Bilverkstad har uppdaterat reglerna för hur ofta och när de årliga kontrollerna ska göras på certifierade verkstäder.

Under coronapandemin tvingades Godkänd Bilverkstad (GBV) till speciallösningar för att kunna hantera kontrollerna av certifierade verkstäder. Nu, när det svenska samhället åter är i ett normalläge, presenterar GBV uppdaterade riktlinjer för vilka regler som ska gälla från och med årsskiftet 2022-2023 för intervallerna för de årliga kontrollerna:

Årliga kontroller löper på med max tolvmånadersintervall och de plus minus 90 dagarna för årlig kontroll tas bort.

Verkstäder som har krav på standards från sin generalagent eller importör som speglar GBV:s krav samt har en årlig granskning av oberoende part varje år behöver inte genomgå årlig GBV-kontroll. I de flesta fall har dessa verkstäder högre krav än GBV.

Antalet externa stickprov på utförda mekanikerarbeten begränsas till max 40 externa per anläggning, oavsett hur många tekniker som arbetar i anläggningen. Detta för att hålla nere externa kostnader på stora verkstäder. För en mindre verkstad gäller GBV-standarden på stickprov. Stickproven ska göras med ovanstående årsintervall.

LÄS ÄVEN: Enklare för kedjeanslutna verkstäder att ansluta sig till GBV

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan