< Tillbaka

Foto: Torpedo Gruppe/Guerel Sahin

Genombrott för Hedin-koncernen

Publicerad: 23 Maj 2023
De finns redan på en av EU:s största marknader. Nu köper Hedin Mobility Group en av de större fordonsåterförsäljarna i det som är Europas idag största bilmarknad.

Hedin Mobility Group har via dotterbolaget Hedin Automotive GMBH tecknat avtal om att förvärva en av de största och äldsta fordonsåterförsäljargrupperna i Tyskland – Torpedo Gruppe. Därmed kan Hedin-koncernen nu ta ett fast grepp om EU:s största bilmarknad.

Avtalet görs formellt med Torpedo Gruppes ägarbolag Torpedo Garage Holding GmbH & Co. Hedin-koncernens förvärv omfattar åtta olika företag som bedriver fordonshandel eller fordonsrelaterad verksamhet under varumärket Torpedo Gruppe.

Torpedo Gruppe sålde under 2022 totalt cirka 12000 nya och begagnade bilar och lastbilar och omsatte cirka 5 miljarder kronor. Koncernen har cirka 1260 anställda.

Hedin Mobility etablerade sig under 2022 i Tyskland då man blev distributör av det kinesiska elbilsmärket Byds personbilar.

Med cirka 82 miljoner invånare och 45 miljoner personbilar i trafik är Tyskland är idag EU:s överlägset största bilmarknad. Landet har fler bilar per person än Sverige och en större andel av befolkningen än i Sverige som enligt flera undersökningar uppger att de reser med bil dagligen.

Hedin Mobility Group är idag verksamma i tretton länder, har över 8000 anställd och representerar cirka 40 olika varumärken.

FAKTA Torpedo Gruppe

Torpedo Gruppe har anläggningar på 21 platser i de tyska delstaterna Brandenburg, Sachsen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Hessen och Baden-Württemberg och representerar märkena Mercedes-Benz, smart, Hyundai och Land Rover. Koncernen är också en av återförsäljargrupperna som säljer det kinesiska elbilsmärket Byd på den tyska marknaden.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan