< Tillbaka

Geely tar hjälp av VR-teknik och lera!

Publicerad: 13 Okt 2021
Geelys designers använder VR-teknik och lera i utvecklingsarbetet, ett nytt och traditionellt sätt att hitta rätt design. Tekniken underlättar kommunikationen och leran möjliggör perfektion, enligt Geely.

VR-tekniken har inneburit stora fördelar för bilindustrins bilutvecklare. Fler verktyg blir tillgängliga med tekniken, utvecklingstiden av fordonet kortas och utvecklingskostnaderna minskar. 

– VR har ändrat det traditionella sättet att designa bilar på och vi kan använda VR för att visa design på ett virtuellt sätt, säger Leo Li, senior visualization manager på Geely Designs i Shanghai.

Ett sätt att utnyttja tekniken på är att dela exempelvis färgkombinationer med de slutliga användarna och få feedback om vilka kombinationer som de gillar bäst. 

– VR är som en bro mellan designern och användaren, menar Geely.

Samtidigt kan man med hjälp av VR koppla ihop flera utvecklingsteam på ett effektivt och realistiskt sätt och designers kan granska olika element från olika vinklar. Dessutom kan fler jobba ihop oavsett om de sitter på olika ställen geografiskt. 

För att möjliggöra perfektion i skapandet använder designers lera i den tidigaste fasen av utvecklingen av bilen. Bland annat görs skalmodeller och genom att skulptera och skära i lera kan de lätt skapa rätt form.

Det innebär att bilen går från skisser på papper till digitala modeller på CAD till lermodeller. När bilen verkar klar byggs en fullskalig modell av bilen helt i lera. 

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan