Full fart med branschfrågor i SFVF:s lack- och skadegrupp

Publicerad: 17 Dec 2019
– Syftet med arbetsgruppen är att analysera och hitta lösningar när det gäller lack- och skadefrågor, säger Bo Ericsson, vd på SFVF. Diskussionerna är oerhört givande för alla som deltar i gruppen och den samlade kunskapen kommer våra medlemmar till godo.

Arbetsgruppens sammansättning är David Arbajande från Bilplus, Tim Larsson från TL motor, Niklas Svensson från Sonstorp Bil & Skadecenter, Fredrik Andersson från Göteborgs Bilskadecenter Magno, Michael Bergvall och Bo Ericsson från SFVF.

– Det finns många års erfarenhet inom arbetsgruppen, säger Bo. SFVF hoppas med denna grupp få till ett bättre sätt att arbeta samt finna bättre lösningar än de nuvarande, för att skapa lönsamhet inom skadeområdet på verkstäderna. Arbetsgruppen kommer även arbeta tillsammans med MRF:s olika grupper som berör lack och skadefrågor. SFVF har därför utsett vilka som ska vara med i dessa grupper och även i samverkansgruppen på cab.

– Nu kan och kommer SFVF arbeta med systematik och en kontinuitet som vi aldrig tidigare haft möjlighet till inom det här området.

– Vi ser det som en oerhört stor tillgång att ha dessa arbetsgrupper, eftersom det är ett måste inför framtidens kommande krav på skadeverkstäder och lackverkstäder, säger Bo och Michael. Utöver detta har SFVF:s däck- och skadeansvarige Michael Bergvall fått en utbildning och fördjupad information av och om CAB Group. Michael hade ett späckat schema där även CAB:s uppbyggnad, funktioner med mera presenterades.

– En mycket intressant dag som fyllde på ryggsäcken med mycket värdefull kunskap, avslutar en nöjd Michael.

Artikelarkiv

5 Aug, 2020, Extern artikel
Koenigsegg på besök hos Jon Olsson
3 Aug, 2020, Extern artikel
Duell: Polestar 2 mot Tesla Model 3
31 Jul, 2020, Extern artikel
Unik Volvo PV659 från 1936
27 Jul, 2020, Extern artikel
Mazda MX-5 Miata testad
20 Jul, 2020, Extern artikel
Köper man Polestar 2 av förnuft eller känsla?
17 Aug, 2020
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim),
21 Aug, 2020
SFVF:s Utbildning för kundmottagare och i konsten ”att lyckas med säljet”
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim),
25 Aug, 2020
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim),
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan