Full fart med att utöka antalet Godkända Bilverkstäder

Publicerad: 26 Maj 2020
Antalet Godkända Bilverkstäder ökar stadigt. Mekonomen Group har ett snitt på över 11 Godkända Bilverkstäder per månad. Under 2020 har antalet Godkända Verkstäder verkligen ökat snabbt, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Att det behövs en branschstandard som leder till ökad kvalitet och lönsamhet har branschen insett idag. Vi vill att bilägare ska känna sig trygga när de kommer till oss, inte minst nu under denna tid av ovisshet, säger Madeleine Westerling, kedjechef för Mekonomen Bilverkstad. Kan vi hjälpa bilägarna att fortsättningsvis vara mobila genom att erbjuda kvalitativa bilverkstäder med utbildad personal, enhetliga rutiner och lokaler med rätt utrustning är vi på rätt väg, säger Madeleine Westerling.

Övriga kedjeanslutna verkstäder såsom BDS, Bosch Car Service, MECA, AD, MekoPartner, Speedy och Autoexperten ligger även långt fram med att ansluta sig till branschstandarden. Av de stora auktoriserade verkstäderna utmärker sig främst Volkswagen Group med många anslutna verkstäder och är ett föredömligt exempel på en generalagent som tar den nya branschstandarden på allvar, säger Bo Ericsson. 

Godkänd Bilverkstad är ett kvitto på att verksamheten bedrivs på ett korrekt sätt och att personalen har rätt kompetens. Standarden visar att här kan bilägaren tryggt lämna sin bil, då verksamheten följs upp med både tekniska kontroller samt en årlig kontroll som säkerställer att alla lagkrav med mera efterföljs. Vid val av verkstad kommer det bli avgörande för bilägaren om det är en Godkänd Bilverkstad eller ej, förutspår Bo Ericsson.

Det är samarbetet med MRF och Konsumentverket som har lett fram till Godkänd Bilverkstad. Detta i sin tur innebär att Konsumentverket, Hallå Konsument, Sveriges Konsumenter och Konsumentvägledare kommer att rekommendera bilägare att vända sig till en Godkänd Bilverkstad. Alla undersökningar som har gjorts både av myndigheter, verk och konsumentorganisationer sedan 90-talet visar att det finns ett behov av att utveckla och stärka kvalitén på bilverkstäder och därmed öka tryggheten för bilägaren, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
28 Sep, 2021, Extern artikel
Falken sponsrar damlag i Tyskland
28 Sep, 2021, Extern artikel
Goodyear lanserar Fuelmax endurance
27 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
13 Okt, 2021
SFVF:s BILHANDELSJURIDIK – för fordonshandeln
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Tomas Ulander
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser