< Tillbaka

Full fart med att utöka antalet Godkända Bilverkstäder

Publicerad: 26 Maj 2020
Antalet Godkända Bilverkstäder ökar stadigt. Mekonomen Group har ett snitt på över 11 Godkända Bilverkstäder per månad. Under 2020 har antalet Godkända Verkstäder verkligen ökat snabbt, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Att det behövs en branschstandard som leder till ökad kvalitet och lönsamhet har branschen insett idag. Vi vill att bilägare ska känna sig trygga när de kommer till oss, inte minst nu under denna tid av ovisshet, säger Madeleine Westerling, kedjechef för Mekonomen Bilverkstad. Kan vi hjälpa bilägarna att fortsättningsvis vara mobila genom att erbjuda kvalitativa bilverkstäder med utbildad personal, enhetliga rutiner och lokaler med rätt utrustning är vi på rätt väg, säger Madeleine Westerling.

Övriga kedjeanslutna verkstäder såsom BDS, Bosch Car Service, MECA, AD, MekoPartner, Speedy och Autoexperten ligger även långt fram med att ansluta sig till branschstandarden. Av de stora auktoriserade verkstäderna utmärker sig främst Volkswagen Group med många anslutna verkstäder och är ett föredömligt exempel på en generalagent som tar den nya branschstandarden på allvar, säger Bo Ericsson. 

Godkänd Bilverkstad är ett kvitto på att verksamheten bedrivs på ett korrekt sätt och att personalen har rätt kompetens. Standarden visar att här kan bilägaren tryggt lämna sin bil, då verksamheten följs upp med både tekniska kontroller samt en årlig kontroll som säkerställer att alla lagkrav med mera efterföljs. Vid val av verkstad kommer det bli avgörande för bilägaren om det är en Godkänd Bilverkstad eller ej, förutspår Bo Ericsson.

Det är samarbetet med MRF och Konsumentverket som har lett fram till Godkänd Bilverkstad. Detta i sin tur innebär att Konsumentverket, Hallå Konsument, Sveriges Konsumenter och Konsumentvägledare kommer att rekommendera bilägare att vända sig till en Godkänd Bilverkstad. Alla undersökningar som har gjorts både av myndigheter, verk och konsumentorganisationer sedan 90-talet visar att det finns ett behov av att utveckla och stärka kvalitén på bilverkstäder och därmed öka tryggheten för bilägaren, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan