< Tillbaka

Friställd säljare lanserar nytt säljsätt av bilar!

Publicerad: 29 Jan 2020
Brian Carroll hade aldrig tidigare fått sparken eller blivit friställd från ett arbete, därför blev chocken desto större när det hände. För ett år sedan fick Brian Carroll sluta eftersom företaget kände sig tvingade att sänka sina kostnader. Brian Carroll fick ingen förvarning utan bara en handskakning och ett tack och adjö, eftersom bilhandlaren som hade anställt honom åtta år tidigare behövde spara pengar, skriver USA Today.

Brian Carroll körde hem med tankarna surrande i hans huvud.  Brian Carroll älskade att sälja bilar och han hade arbetat för återförsäljare i Detroit, Eastpointe, Clinton Township och Troy. Och nu var han ute i kylan.

En tid senare ringde en gammal kund och sa att han ville köpa en bil. Brian Carroll meddelade att han inte längre arbetade hos återförsäljaren men köparen svarade att det inte spelade någon roll för honom. Brian Carroll bestämde sig då för att han skulle starta eget. Inte som den vanliga bilmäklaren, som tar ut en direkt avgift från köpare, utan som en "concierge" som skulle arbeta på provisionsbasis. Brian Carroll tänkte att när allt kommer omkring har färre människor tid att besöka återförsäljare och många gillar tanken med förbättrad och personlig service.

Brian Carroll har startat en trend med förändrade konsumentförväntningar inom bilindustrin, genom att sälja bil med ”mun till mun” metoden.

- När jag håller föreläsningar brukar jag fråga, har du gott om tid? Jag brukar också fråga, tror du att din kund har gott om tid? På bägge frågorna får jag svaret nej. Ingen har gott om tid, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

En brandman fick sin Chevy Silverado 2020 levererad till brandstationen där han arbetar. "Detta är ovärderligt för någon som jag som arbetar dygnet runt, har en aktiv livsstil utanför jobbet, med unga barn som är aktiva inom sport och i skolan. Jag har inte tid att spendera en dag för att titta på fordon och ytterligare en dag för att skriva under papper. Jag börjar klockan 8 och går av mitt pass klockan 8.00. När jag är ledig vill jag använda tiden till fritidsaktiviteter och vila, istället för att sitta hos en återförsäljare”, säger Bracali, 50, från Waterford.

Brian Carroll arbetar med sina kunder för att hitta exakt vad de letar efter hos ett fordon, utan att de behöver handla på egen hand, skriver USA Today. Carroll säljer 30 till 35 bilar i månaden och han har till och med sålt så många som 52 under en månad. Carroll har förvandlat bilköpen till en upplevelse för kunder i Michigan, New York, Florida och Wyoming.

Andrew Behe, 38, från Oxford skrev en kundrecension online som berömde Carroll där han beskrev sin erfarenhet som en "Amazon Prime"-upplevelse för andra bilköpare. Behe sa: ”Jag har fyra barn, driver tre olika företag och har inte tid att besöka återförsäljare och där tillbringa en hel kväll. Jag berättade för Carroll vad jag ville ha och han uppfyllde mitt önskemål. Carroll kom till mitt hus, hämtade min bil - en Lincoln Navigator - körde sedan min nya bil till mitt kontor. Jag ville ha en GMC Yukon från 2019. Han tog hand om den gamla bilen och levererade den nya bilen under samma dag, så fantastiskt tidsbesparande!”

I förra veckan släppte Cox Automotive resultaten av en rapport med titeln "Reimagining the Automotive Experience", som antyder att Carroll kan ha startat en ny trend.

- ”Konsumenter letar efter personliga upplevelser anpassade efter deras specifika behov och preferenser. Deras förväntningar och krav blir högre”, säger Jessica Stafford, senior vice president och general manager för Autotrader och Kelley Blue Book.

"Hela kedjan inom bilindustrin påverkas och återförsäljarupplevelsen är inte annorlunda," säger Michelle Krebs, verkställande analytiker på Autotrader, en webbplats för online-shopping. "Vi testade konceptet på 2 000 konsumenter om hur man kan förbättra bilköps- och serviceupplevelsen. När människor köper ett fordon vill de att leverans kan ske till dem när som helst och vart som helst, dvs till bostaden eller till arbetsplatsen, och om de har ett fordon i inbyte vill de ha det upphämtat. Konsumenterna vill i princip inte gå till återförsäljaren för att genomföra köpet”.

Cheryl Ferrara, 51, en sekreterare från Macomb Township säger; ”tack vare Brian Carroll behövde jag inte göra någonting. Jag sa till honom vilken prisklass jag var intresserad av och vad jag gillade. Han kom direkt tillbaka till mig och frågade om körsträcka, färg o s v. Sedan körde han hem en bil till mig och vi satte oss vid mitt köksbord och undertecknade alla dokument, det tog inte mer än en timme”.

I flera år sålde Carroll bara nya fordon från General Motors. I sitt nya jobb säljer han nu dessutom Ford, Jeep, Chrysler, Honda, Toyota, Subaru, Kia, Hyundai, Mercedes, BMW och Mazda.

”Sedan Carroll gick ut och startade sin ”conciergetjänst” är det jag betalar honom inte konstigare än att jag betalar min säljare provision”, säger ett företags ägare. Jag betalar bara Brian Carroll för att dra nytta av den service han erbjuder.

Riehl, 37, från Grosse Pointe är en tredje generationens bilhandlare som förstår förändrade tider. "Det är något av en samhällsförändring, något av en trend," säger han. ”Det här är Brian Carrolls kunder. Det här är människor som litar på Brian Carroll. Han litar på oss och vi litar på honom”.

Skeptiker kanske undrar hur man kan lita på en ”bilconcierge” och spekulerar i att han måste få stora provisioner eller att han blåser upp priserna. Faktum är att Carroll arbetar med ett nätverk av återförsäljare, så att han kan hitta det bästa priset och erbjuda alternativ.

Janice och Jeff Dody från New York flyger till Detroit Metro Airport för att hämta deras Cadillac. Familjen Dody säger: ”Du vet, jag har köpt bilar genom återförsäljare tidigare. Det tar för lång tid, och det är inte transparent. Vi upptäckte Carroll genom rekommendationer. Det är svårt att veta när du blir tagen på allvar. Du känner dig sällan bekväm. Med Carrolls hjälp känns det som om du har din egen betjänt eller något liknande. Du känner att han (Carroll) arbetar för dig, i motsats till att han arbetar för återförsäljaren och försöker tjäna så mycket pengar som möjligt”.

Brian Carrolls fru Angela Carroll säger, ”det här har gett Brian mycket mer frihet. Det är det bästa som har hänt vår familj”.

- Undrar hur långt tid det tar innan någon börjar med samma säljsätt i Sverige, säger Bo Ericsson. Kostnaden är i princip noll kronor i startkostnad och även över tid blir kostnaden låg. Det här handlar förstås om förtroende och det kan ju ta tid att bygga upp, innan bilägare säljer in dig med ”mun mot mun” metoden, avslutar Bo Ericsson.

Källa: USA Today

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan